Одбојкаши Воше дочекују Партизан: Уз победу, важан и сет количник

НОВИ САД: Нису у лакој позицији одбојкаши Војводине НС семе пред реванш полуфинала Купа Србије, јер су у првом сусрету изгубили од Партизана 3:0.
o
Фото: David Mehić smatra da će odbrana napraviti razliku/OK Vojvodina NSS

После лошег издања на гостовању у Београду, данас од 17.30 часова црвено-бели ће учинити све како би, најпре, одиграли квалитетније, а потом и дошли до тријумфа истим резултатом и бољим сет количником. Не иде Новосађанима у прилог исход у два међусобна дуела ове сезоне, јер су црно-бели у оба славили максималним резултатом. Време је да Војводина врати истом мером Београђанима и пласира се у финале.

– Сви једва чекамо утакмицу, јер ће бити прави изазов после пораза. У првом сусрету и некима који су потом уследили, нисмо били на свом нивоу, поготово у фази одбране, тако да очекујем да ту направимо разлику у односу на Партизан и да победимо 3:0 – јасан је примач Војводине Давид Мехић.

Радује чињеница да је први коректор Радослав Парапунов спреман за реванш. Бугарин се опоравио од повреде стопала, ушао је на терен и у петак против Такова, па ће самим тим црвено-бели бити знатно јачи.

– Свесни смо шта нас чека. Та прва утакмица је била испод нашег нивоа, али и очекивања. Имамо много већи потенцијал и квалитет него што смо тада приказали и циљ нам је да то сада докажемо пред нашом публиком. Очекујем да одиграмо много квалитетније него у Београду и наравно, да победимо. Резултат који је у корист Партизана није лако нападати, али једноставно, како смо изгубили 3:0, тако можемо и да победимо – нагласио је Слободан Бошкан, шеф стручног штаба Новосађана.

Мораће Војводина да одигра максимално концентрисано и да сведе противника испод 20 поена по сету, ако се буде гледао сет количник.

– Оно што треба другачије да урадимо у односу на први сусрет, јесте да боље сервирамо и да будемо агресивнији током целе утакмице. Тек тада можемо да стварамо и тражимо шансе. Важно је да будемо фокусирани на оно што ми треба да радимо, а то су конкретно сервис, блок и игра у пољу као подршка блоку. Партизан има брзе крајње нападаче и то отежава нашу одбрану, јер блок не стигне да се намести – истакао је Бошкан.

У другом полуфиналу Црвена звезда је савладала Млади радник 3:1, а данас ће од 19 часова угостити Пожаревљане у реваншу и важи за фаворита за пролазак даље.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести