Одбојкашице Инђије с новим тренером Николом Јерковићем желе да наставе низ успеха

Иако новајлија у Првој лиги, Женски одбојкашки клуб Инђија показао је завидну озбиљност довођењем доказаног тренера Николе Јерковића и с њим ће покушати да испуне амбиције везане за следећу сезону у дргуом по снази рангу у Србији.
Nikola Jerkovic u Indjiji
Фото: Никола Јерковић на првом званичном тренингу са новом екипом, фото: Дневник

Инђија је редак колектив који у спортском смислу није профитирао од пандемије коронавируса јер је до прекида шампионата већ осигурао прво место у Првој Б лиги чиме је употпунио успешну сезону у којој је освојио Куп Србије на територији Војводине.

Оно што на прву лопту доноси осећај реалности и поштења су речи управе која четири године води клуб и на све гледа пословицом “покриваш се онолико колико си дуг”. Најважније је да је рачун чист, дуговања нема и то ће остати једна од крилатица овог колектива у наредном периоду.

- Очекивања клуба су везана за опстанак у новом рангу такмичења, да се развијамо као клуб и да направимо позитивну и здраву причу, а ако све крене у правом смеру, размислићемо о нападу на елитно друштво. Екипа ће претрпети одређене измене, али потрудићемо се најпре да задржимо костур тима и прошле сезоне. У разговору с тренером смо одлучили да оплеменимо тим са две или три девојке. Очекује нас много озбиљнији посао, како у финансијском, тако и у оргнаизационом смислу, доста је нових захтева, али спремни смо да се изборимо са свим новитетима. До прошле сезоне нисмо имали помоћ са стране, али радимо на томе да и неки привредници из Инђије препознају наше напоре и да помогну стварање новог тима – рекао је спортски директор Инђије Саша Марковић.

Никола Јерковић је пре два дана потписао уговор која га обавезује на једногодишњу верност, али овај Обреновчанин никада није био “девојка за једно лето” већ је дужи низ година постизао успехе са готово свим клубовима које је водио.

- Помало ме је изненадио позив Инђије, али смо се веома брзо договорили. Одмах ми је било јасно да се ради о амбициозном колективу, а моје тренерска енергија не попушта, иако имам већ завидан стаж, али такав је посао. Имао сам прилику да видим екипу на неколико тренинга, радићемо до краја месеца, а онда ће припреме за сезону почети 3. августа и у та два месеца ћемо брусити форму за почетак првенства. За сада је амбиција остати у Првој лиги и то је најважније, али мислим да ћемо имати снаге и умећа за више. То зависи од више фактора, али сам оптимиста и једва чекам да најпре попунимо екипу са још две илитри деојке, а онда и да почнемо нову причу – рекао је Јерковић.

Текст и фото: М. Ристић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести