Одбојкашице Србије данас на ЕП играју са Грчком

Три победе су забележиле одбојкашице Србије на Европском првенству из исто толико мечева, уз два изгубљена сета, и обезбедиле место у осмини финала.
Odbojkasice Srbije
Фото: ЦЕВ

Данашњи ривал им је Грчка, екипа која ће такође међу 16 најбољих на Старом континенту.

Са становишта наше екипе, овај меч је унапред добијен, па ће фокус бити усмерен ка што бржем одрађивању посла и припреми за утакмицу одлуке у четвртак, када ће играти са домаћином Турском за прво мести у А групи. Сусрет са Гркињама биће прилика да селектор Зоран Терзић, као и у прва три меча, прилику пружи девојкама са клупе и да сачува стартере за најважнију утакмицу првог дела Европског шампионата са Турском.

- До сада сам задовољна само победама, јер заређале су нам се слабије партије, на шта нисмо навикле. На утакмицама, условно речено, са слабијим екипама хвата се ритам за сусрете са јаким, али није увек лако наћи мотивацију за такве  дуеле. Екипе са којима смо до сада играле, рално, нису могле озбиљније да нас угрозе. Остале су нам Грчка и Турска, јасно је да је Турска јачи противник, али мислим да ћемо решити све у нашу корист. Напорно јесте, али идемо лагано и надам се да можемо да напрвимо још једну сјајну причу – рекла је Стефана Вељковић, која је одмарала на мечу с Француском.

У све три досадашње победе, наш први дизач и капитен Маја Огњеновић имала је прилику да више од пола сваке утакмице одмори.

- Поред победа, радује ме чињеница да су све играчице које мање играју добиле прилику да се истакну, али противници са којима смо се састајали су били испод нашег одбојкашког нивоа. Тако је увек на оваквим такмичењима и све до сада одигране утакмице гледамо као припрему за осмину финала и четвртфинале. Остала су нам још два меча, а са усхићењем чекамо дуел  са Турском зато што ће то бити  дерби и највећи изазов у групној фази – истакла је Огњеновићева.

М. Ристић

Данас

А група (Анкара)

Србија – Грчка            (16)

Француска – Турска   (18.30)

Б група (Лођ)

Пољска – Белгија             (17.30)

Словенија – Украјина         (20)

Ц група (Будимпешта)

Азербејyан – Естон.     (15.30)

Хрватска – Мађарска   (18)

Д група (Братислава)

Русија – Шпанија              (17.30)

Немачка – Белорусија        (20)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести