Одбојкашки црвено-бели дерби (20): Воша не стрепи од Звезде

БЕОГРАД: Одбојкаши Војводине и у року од шест дана одиграће три утакмице.
o
Фото: Stevan Simić i David Mehić blokiraju Dušana Nikolića/ Dnevnik (Filip Bakić)

Пошто су у недељу у пет сетова изгубили финале Купа Србије од Партизана у Убу, већ у уторак су остварили првенствени, рутински тријумф у Старој Пазови над Јединством у дуелу који је одложен управо због купа, а после само три дана пред њима је црвено-бели дерби. Новосађани ће данас од 20 часова гостовати Црвеној звезди у Београду у 19. колу Суперлиге.

Шампион је у победничкој серији и чува лидерску позицију на табели. Нанизала је екипа Слободана Бошкана 16 победа заредом и не планира да се ту заустави. У плану је да се преостале четири утакмице (Звезда, Нови Сад, Партизан и Карађорђе) добију и да се у плеј-оф уђе са прве позиције и у добром расположењу.

Звезда ове сезоне није у конкуренцији за висок пласман на табели, игра променљиво, а у првом међусобном сусрету у Новом Саду Војводина је славила резултатом 3:1.

– Опоравили смо се физички од претходне две утакмице, али у глави још нисмо. Остао је велики жал за финалом купа и изгубљеним трофејом, али морамо да гледамо напред и да се концентришемо на титулу. Дуел са Јединством нам је добро дошао јер смо се мало орасположили после тог тријумфа – поручио је Стеван Симић, средњи блокер шампиона.

Он очекује далеко теже гостовање у Београду него у Старој Пазови.

– Иако Звезда игра променљиво, не сумњам да ће против нас приказати најбољу одбојку, као и свака екипа која се сретне са нама. Имају добар тим и очекујем да ће одиграти много боље него до сада у лиги, али верујем у нас и у наш квалитет – додао је Симић.

К. Б.

Данас

Раднички – Јединство (СП) (18)

Ц. звезда – Војводина (20)

Сутра

Партизан – Рибница (17)

Спартак (Љ) – Таково (19)

Нови Сад – Спартак (С) (20)

Недеља

Карађорђе – Млади радник (19)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести