Воша остала без трофеја: Новосађани изгубили у финалу одбојкашког купа

Војводина – Партизан 2:3 (25:21, 22:25, 25:18, 19:25, 7:15)
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нису успели одбојкаши Војводине да се реванширају Партизану за пораз у Суперкупу на почетку сезоне и поново су их црно-бели коштали трофеја пошто су их победили и у финалу Купа Србије.

Новосађани су два пута испуштали вођство у сетовима и тако пропустили прилику да дођу до 16. пехара у овом такмичењу, док је Партизан одбранио трофеј и узео девети. Била је ово реприза финала 2020. године, али не и поновљени исход који је прижељкивала Воша. Пре три године црвено-бели су славили 3:1, а сада су морали да пруже руке бољем. У шестом међусобном сусрету у борби за трофеј купа Партизан је победио тек први пут.

Екипа Слободана Бошкана није успела да испуни један од циљева ове сезоне, па јој, оставши празних руку у купу, преостаје да се концентрише на првенство и освајање седме узастопне титуле првака државе.

Очекивао се неизвестан дуел у Убу и тако је и било. У првом сету, после више преокрета, Воша је везала три поена и направила осетнију предност (17:14) коју није испуштала до краја. Наставила је у истом ритму и у другом и таман када се чинило да ће се исто десити црно-бели су мини-серијом 4-0 преокренули. Преломили су тада сет, јер се у редове Новосађана увукла нервоза, која је кумовала несмотреним потезима и грешкама. па је Партизан изједначио на 1:1.

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

 

Црно-бели су играли на крилима добијеног сета и диктирали ритам на почетку трећег. Два пута је Воша правила серију 4-0. Најпре се тако вратила из заостатка од четири поена (8:8) да би други пут направила превагу. Везао је тада Мехић три аса за 18:13 и пет разлике којим су Новосађани трасирали пут ка поновном вођству – 2:1. Били су на корак од победе, али се Београђани нису лако предали. Играли су на све или ништа, бранили се одлично и водили све време у четвртом сету. Све то крунисали су и добијањем те деонице и увођењем утакмице у тај-брејк.

Партизан је ту у потпуности дотукао Војводину, која је брзала. Црно-бели су направили велику серију, стигли су до 13:6 и тако направили сигуран корак ка победи и освајању другог трофеја у сезони.

УБ: Спортска хала “Уб”, гледалаца: 1.500, судије: Поповић (Краљево), Радовановић (Стара Пазова).

ВОЈВОДИНА: Симић 8, Милановић, Бајандић, Зечевић, Негић (либеро), Рудић, Кавого 2, Убипарип 7, Мишковић (либеро), Антуновић, Буцуљевић 4, Парапунов 22, Крсмановић 9, Мехић 13.

ПАРТИЗАН: Мандић, Грувеус 16, Допуђ, Поповућ (либеро), Батак 3, Мрдак 21, Тадић 13, Јанковић, Ђурђевић, Цветковић, Петровић 4, Бјелица 10, Капур (либеро), Матић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести