Отварање СП одбојкаша у Санкт Петербургу, финале у Москви

БЕОГРАД: Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је данас да ће се први меч на Светском првенству 2022. године у Русији у конкуренцији одбојкаша, одиграти у Санкт Петербургу, а да ће финале бити у Москви.
odbojka
Фото: Freeimages, ilustracija

Светски шампионат за одбојкаше на програму је од 26. августа до 11. септембра 2022. године, а на њему ће 24 екипе бити подељене у шест група са по четири тима.

Мечеви прве фазе ће се играти од 27. до 29. августа у Москви, Кемерову, Јекатеринбургу, Уфи, Новосибирску и Краснојарску.

Пласман у другу фазу избориће 16 екипа, по две првопласиране селекције из сваке групе и четири најбоље трећепласиране екипе, које ће формирати четири групе са по четири тима, а мечеви ће се играти од 2. до 4. септембра у Казању, Калињинграду, Санкт Петербургу и Јарослављу.

Пласман у трећу фазу, која укључује и полуфиналне и мечеве за пласман, избориће шест селекција, победници четири групе и две најбоље другопласиране репрезентације.

Утакмице овр фазе ће се одиграти од 7. до 11. септембра у Москви.

Пласман на СП ће изборити по две селекције са континенталних шампионата 2021. године, које се нису пласирале до тог тренутка.

Учешће на СП поред Русије (организатор), Пољске (светски првак) и 10 селекција са континенталних првенстава избориће и још 12 репрезентација са ФИВБ ранг листе по завршетку репрезентативних такмичења у 2021. које се нису квалификовале на Светско првенство.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести