Пехар шест лета не мрда из Српске Атине (фото)

Пред крај четврте, испоставиће се и последње утакмице финала плеј–офа одбојкаша, у крцатој малој сали Спенса одјекивала је навијачка песма Војводине, а познати стихови “Ћирибу, ћириба, игра Воша к’о Барса, победе редом ниже, титула све је ближе, дуго је дуго чекам ја” певали су, осим публике и пријатељи клуба, као и управа.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

Титула је у тим тренуцима заиста била близу, јер је Војводина НС семе дотукла Спартак из Суботице и била је на прагу победе, али део стиха да се дуго чекала, у овом случају, срећом, није тачан. Пехар је ево већ шесту годину заредом остао у Српској Атини, а према речима челних људи црвено–белих, намера је да и у наредном периоду не мења витрине.

– Првенство је ове сезоне било неизвесније него многих претходних. Први пут смо у ових шест година освојили титулу кренувши у плеј–оф са другог места. Ни у једном тренутку, међутим, нисмо престали да верујемо да можемо то да урадимо. Знали смо какав квалитет имамо, само је требало да га покажемо, што смо на крају и урадили. Када је било најпотребније, били смо најбољи – истакао је Стеван Симић, примач Новосађана.

Фото: Ф. Бакић


Збиљић: Војвођанско финале лепа порука

Фото: Ф. Бакић

Војводина НС семе и суботички Спартак били су актери првог војвођанског финала плеј–офа. Председника новосадског клуба, Драгољуба Збиљића, није забринуо пораз у “Дудовој шуми” јер је веровао у играче, стручни штаб и менаyмент.

– Спартак је био ривал за респект, показао је много, избацио је у плеј–офу Раднички и Црвену звезду. Војвођанско финале је велика и лепа порука – рекао је први човек Новосађана.


Он је већ девет сезона у црвено–белом дресу и једини је из садашњег састава који је узео свих шест претходних највреднијих домаћих трофеја.

– Навикао сам се на освајање титула, али морам да признам да ми је прва и даље најдража. Можемо да будемо задовољни сезоном. Једино остаје жал за Купом Србије и можда за једном победом до које смо могли у двомечу Лиге шампиона против Бенфике у Португалу. Када се све сумира, у Европи смо остварили немогућу мисију победивши Зенит у Санкт Петербургу и узели смо титулу у домаћем првенству, тако да је сезона била успешна – рекао је Симић.

Фото: Ф. Бакић

Он се нада да ће у Вошином дресу освојити још много трофеја, а до најновијег је са саиграчима дошао уз велику подршку навијача.

Фото: Ф. Бакић

– Хвала им. У препуној малој сали Спенса много су нам помогли. Искрено, не памтим овакву атмосферу. Било је пуно и Спартакових навијача, али наши су ипак били бројнији и заиста је било феноменално играти у таквом амбијенту – описао је Симић леп завршетак сезоне у којој је Војводина још једном доказала доминацију.       

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести