Војводини НС семе шеста титула у низу (фото)

Показало се да се ове сезоне најбоља одбојка игра у Војводини.
Ф.Бакић
Фото: Ф.Бакић

Ако ћемо прецизније, у Новом Саду, јер је Војводина НС семе славила у финалној серији плеј–офа над суботичким Спартаком и скором 3–1 успела је да одбрани титулу првака државе. Црвено–бели су наставили доминацију узевши шести пут узастопно највреднији пехар у домаћим такмичењима, деветнаести укупно. Суперлига је ове сезоне била најнеизвеснија у последњих неколико година, али се Војводина и у конкуренцији шест јаких клубова и са друге позиције пред почетак плеј–офа, издвојила поново као најбољи колектив.

Фото: Ф.Бакић

Многи су већ у финалу видели црвено–бели дерби, јер је Звезда све време држала лидерску позицију на табели. Сумњали су и у то да Новосађани могу да одбране титулу, јер су током сезоне имали мањих падова и изазовних тренутака. Навикла је и Воша да плеј–оф почиње са првог места, али сада је кренула као друга и показала је да јој то уопште није био толико битан фактор. Када је било најпотребније, шеф стручног штаба Слободан Бошкан довео је екипу у форму, сви играчи су се опоравили од повреде и Новосађани су се буквално прошетали до финала. Без изгубљеног сета прешли су две фазе, да би их у борби за титулу сачекали Суботичани, најпријатније изненађење у првенству.


Слободан Бошкан: Направили смо сјајну причу

Шеф стручног штаба Војводине НС семе, Слободан Бошкан, други пут у тренерској каријери подигао је пехар са црвено–белима.

– Сваки трофеј, па и овај много значи. Када после овако дугачке сезоне и много уложеног труда освојите титулу, то је огромна сатисфакција. Срећан сам због играча, клуба, свих нас који смо током читаве године улагали и усмеравали енергију ка овом и на крају направили сјајну причу – рекао је Бошкан.

Фото: Ф. Бакић/ Одбојкаши Војводине одбранили титулу у најнеизвеснијем првенству последњих година

Давид Мехић: Пехар у Новом Саду – посебна драж

Примач Војводине Давид Мехић истакао је да је финална серија била и те како тешка.

– Спартак је показао да може да игра и против јачих екипа на папиру, па је и нас намучио и у неким тренуцима био и бољи. Добра ствар је да смо успели да одрегујемо после пораза у трећој утакмици. После пет година имали смо прилику да освојимо титулу у Новом Саду, искористили смо је и то свему овоме даје посебну драж – изјавио је Мехић.

Занимљивости

* * *

Рекордер по броју титула у дресу Војводине је Слободан Бошкан са 8 шампионских пехара.

* * *

Рекордер међу тренерима је Милорад Кијац са шест освојених титула првака.

 

* * *

У претходних пет сезона Војводина је једном титулу освајала код куће, а четири пута на гостујућем терену. Једном је у победама славила 3:2, а четири пута 3:1. (овде ако буде сутра готово можеш писати: У шест сезона Војводина је два пута титулу освајала код куће, а четири пута на гостујућем терену. Једном је у победама славила 3:2, а пет пута 3:1)


Иако жељни првог трофеја после 47 година “голубови” ипак нису могли оно што и многима пре њих није полазило за руком претходних година – да победе Војводину више пута у серији.

Фото: Ф.Бакић

Показали су црвено–бели да им је трећа утакмица у Суботици заиста била само тренутак слабости и видно одлучни да се реванширају Спартаку за тај пораз, четврту су одиграли у свом, шампионском маниру. Публика је поново испунила халу и на крилима њене громогласне подршке Воша је била доминантна од првог до последњег поена. У потпуности су Новосађани надиграли госте и у експресном року дошли до тријумфа и одбране титуле, коју су коначно освојили на домаћем терену па су могли успех да прославе са својим навијачима.

Војводина НС семе – Спартак 3:0 (25:17, 25:19, 25:17)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 2.000, судије: Поповић (Краљево), Рогић (Београд).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 9, Л. Чубрило, Бајандић, Вујовић, Негић (либеро 1), Рудић 6, Н. Чубрило, Мишковић (либеро 2), Баранек 9, Копитић, Вилимановић 3, Парапунов 16, Мехић 10, Бошњак.

СПАРТАК: Миловић (либеро 1), Марковић, Јунгић 2, Томчић, Пеић (либеро 2), Лечић 3, Вуликић 1, Несторовић, Кан 10, Дулић, Коне 7, Павловић 4, Жугић 6, Тумбас.

К. Бугарски

Резултати финала

Спартак – Војводина 0:3 (22:25, 22:25, 33:35)

Војводина – Спартак 3:2 (19:25, 25:20, 18:25, 30:28, 15:11)

Спартак – Војводина 3:0 (25:20, 25:22, 25:17)

Војводина – Спартак 3:0 (25:17, 25:19, 25:17)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести