Пораз одбојкаша Воше у последњој утакмици ЛШ: Жал за првим сетом

НОВИ САД: Остаје жал што одбојкаши Војводине НС семе нису добили први сет против Берлина у Лиги шампиона, у ком су до завршнице били у одличној позицији, али су грешкама кумовали губитку истог.
o
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Да је било другачије, можда би и крајњи резултат 5. кола био повољнији за српског шампиона. Овако је морао да пружи руку ривалу, који је остао једини непоражен у групи Д. Новосађанима се ипак није остварила жеља да тријумфују у последњој овосезонској утакмици европског такмичења на домаћем терену.

Сензационални тријумф над Зенитом у Санкт Петербургу остао је до сада једини српском шампиону у четири одигране утакмице. Надали су се црвено-бели да могу до још једног изненађења, али нажалост, квалитетнији је био састав шампиона Немачке, који је славио истим резултатом као и у првом међусобном сусрету у Берлину.

Велика је штета на који начин је Воша пропустила прилику да поведе 1:0. Како је и планирано, сервисом су црвено-бели напали противника, ређали су се асови, Парапунова, па потом два заредом Немање Чубрила.

Брзо су Новосађани имали пет поена вишка (10:5) и све до завршнице су диктирали ритам и успешно одбијали налете гостију, који су само у неколико наврата стизали на минус два. На крилима публике, Воша је била у одличној позицији, водила је 23:19, али у најгорем тренутку почела је да греши. Осетили су играчи Берлина да им се исплате сервиси на Баранека, користили су сваку прилику да дођу до битних поена и успели су да изједначе (23:23).

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Парапунов је, међутим, донео Новосађанима прву сет лопту, али Немци нису устукнули и повели су први пут на мечу (25:24). Гости су пропустили прву, али су зато искористили другу сет лопту за 1:0.

Берлин потом није спуштао гас, а Војводина није могла да му припрети на адекватан начин. Само је на тренутке наговестила резултатски прикључак, али за изједначење није било шансе па су Немци повели 2:0.

Очигледно су гости у мислила већ завршили посао, па су се и опустили, што су црвено-бели искористили у трећој деоници и од минуса од пет поена стигли су до изједначења, а потом и преокрета (16:13). Није Воша успела да одржи вођство, али се надигравала у егалу до завршнице (23:24) у којој је ипак бољи био Берлин за коначних 3:0.


Громогласна подршка

Остварила се Војводини жеља да у последњој утакмици Лиге шампиона на домаћем терену ове сезоне има велику подршку са трибина. Громогласним скандирањем, нешто више од четири хиљаде људи дало је крила српском прваку, поготово у првом сету у ком је и био надомак вођства од 1:0. Како се ствари касније нису одвијали по очекивању домаћина, то ипак није значило да ће гласови утихнути. Напротив, песма се чула до последњег поена.


Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Војводини преостају још два дуела у Лиги шампиона. Пошто је сусрет 3. кола против Бенфике отказан због ковида-19 у редовима Новосађана, у договору са португалским тимом двомеч је на програму у следећу среду и четвртак у Лисабону.

К. Бугарски

Војводина НС семе – Берлин 0:3 (25:27, 20:25, 23:25)

НОВИ САД: Велика сала Спенса, гледалаца: 4.000, судије: Виналијев (Бугарска), Ковалчук (Украјина).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 2, Л. Чубрило 1, Бајандић, Вујовић, Зечевић, Негић (либеро 1), Рудић 2, Н. Чубрило 6, Мишковић (либеро 2), Баранек 9, Пљеваљчић, Парапунов 16, Мехић 9, Бошњак.

БЕРЛИН: Ковалски (либеро 2), Шот 8, Јендрик 11, Моте 7, Гранкин 2, Клајн, Карле 12, Данани (либеро 1), Кесел, Туја, Печ 11, Вест, Сотола.

Група Д

Бенфика – Зенит 0:3

Војводина – Берлин 0:3

1. Берлин       4          4          0          12:1     12

2. Зенит          4          3          1          9:3       9

3. Војводина  4          1          3          3:9       3

4. Бенфика     4          0          4          1:12     0

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести