Слободан Бошкан сачинио план припрема одбојкаша Војводине: Две недеље рада на Палама

После одбрањене титуле, пете у низу, освајања Суперкупа и пласмана у групну фазу Лиге шампиона, одбојкаши Војводине НС семе уживају на заслуженом одмору.
Slobodan Boskan
Фото: ОК Војводина

С обзиром на то какви их изазови очекују у предстојећој сезони црвено–бели почеће да се припремају за њих 2. августа. Подразумева се да великан из Српске Атине увек има високе амбиције, како и доликује колективу који важи за синоним наше одбојке. Пропустила је Воша прилику да одбрани три домаћа трофеја прошле сезоне, пошто је направила кикс у Купу, али то ће бити само додатни мотив екипи тренера Слободана Бошкана да се у следећој домогне све три круне. У финалу плеј–офа домаћег првенства Новосађани су играли против незгодног Партизана, а улог је и те како био велик – директан пласман у најелитније европско такмичење, Лигу шампиона. Прошлих сезона Војводина је морала да крчи пут кроз квалификације, а сада ће само чекати жреб и имена противника у групи. Домаће првенство почиње 1. октобра, а до тада ће се мотори црвено–белих добро загрејати.


Меморијал великана последњи тест

У склопу припрема за следећу сезону Војводина ће одрадити припремне утакмице, а биће и домаћин традиционалног турнира Меморијал великана. Такмичење, које клуб организује у част прерано преминулих Жарка Петровића и Радована Дабића, одржаће се од 24. до 26. септембра и биће то последња провера пред почетак сезоне.


– Окупљање је заказано за 29. јул. Дан касније су лекарски прегледи, а 2. августа почињемо са тренинзима – каже Бошкан.

Неколико година није се ишло на припреме ван Новог Сада, али овог пута је у плану двонедељни боравак на Палама.

– Бићемо тамо од 15. до 30. августа, у истој хали у којој тренутно ради сениорска репрезентација Србије. Потом се враћамо и цео септембар је резервисан за припремне утакмице и турнире. 


Од почетка по свом

Прослављени одбојкаш, олимпијски првак Слободан Бошкан преузео је кормило Војводине средином фебруара, када је заменио Синишу Гавранчића. С обзиром на то да је био спортски директор и да је стално био присутан на тренинзима и утакмицама није му било тешко да се снађе у новој улози и то у незгодном тренутку, пред почетак плеј–офа и завршне борбе за титулу. Пред њим је сада другачије поглавље, које ће он да пише од прве странице.

– Јесте лакше када од почетка радиш по свом и како мислиш да треба. То је разлика у односу на ситуацију када сам преузео екипу. За све је, међутим, потребно времена, па ћемо касније видети и проценити како смо радили – рекао је Бошкан.


На окупљању би требало да се појаве сви играчи, сем капитена Стевана Симића, који је на припремама са репрезентацијом. Војводина је комплетирала екипу после завршене сезоне, тако да је што се тога тиче мирна и може да прионе на посао. Нови Сад су напустили Павле Перић, Вук Тодоровић, Александар Благојевић, Немања Машуловић, Борис Буша и Филип Ковачевић. За шампиона су потписали дизач Андрија Вилимановић, бугарски репрезентативац, коректор Радослав Парапунов, Кубанац са руским пасошем, примач Рафаел Мигел, а црвено–бели дрес поново су задужили средњи блокер Немања Чубрило и примач Давид Мехић. Са позајмице су враћени млађи играчи Никола Вујовић и Милан Зечевић.

– На припреме ћемо повести још двојицу, тројицу јуниора, треба да одредимо само ко ће то бити – поручио је Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести