Слободан Бошкан задовољан издањима екипе у Лиги шампиона

Велика победа над Зенитом из Санкт Петербурга свакако је најупечатљивија ставка овосезонског издања одбојкаша Војводине НС семе у Лиги шампиона.
Ф. Бакић/ Тријумф над Зенитом највећи подвиг Новосађана: Слободан Бошкан
Фото: Ф. Бакић/ Тријумф над Зенитом највећи подвиг Новосађана: Слободан Бошкан

Првак Србије славио је у Русији максималним резултатом, остваривши једини тријумф у најјачем европском такмичењу у групи Д. Одиграли су тада црвено-бели заиста на високом нивоу и, како је и шеф стручног штаба Новосађана Слободан Бошкан рекао, то је била и највећа сензација у свим ЦЕВ такмичењима. Нажалост, у преосталих пет утакмица црвено-бели нису славили, али су у последњој, против Бенфике, освојили бод. Берлин је био недодирљив, као и Зенит у првом сусрету у Спенсу.

Управо су немачки и руски тим, освајањем прве две позиције у групи, изборили пласман у четвртфинале ЛШ. Воша је против Бенфике одиграла двомеч у два дана у Лисабону и то је, као најсвежији догађај, Бошкан прво и прокоментарисао у осврту на целокупно издање његове екипе у Европи. Први сусрет у Португалу црвено–бели су изгубили 1:3, а други после пет сетова, иако су у оба водили 1:0.

– Остао је жал за утакмицама против Бенфике, поготово другом, јер смо у њој све време били равноправан противник. У обе, у неизвесним завршницама сетова, нисмо били довољно истрајни, упорни и концентрисани и самим тим нисмо искористили прилике и предности које смо имали – осврнуо се Слободан Бошкан на двомеч с Португалцима.

Тренер шампиона Србије, који се освајањем титуле прошле сезоне директно пласирао у групну фазу Лиге шампиона, истакао је да није било лако играти с Берлином и Зенитом.

– Немци су одличан, укомпонован састав, што су и доказали оставши непоражени у групи. Зенит је тим састављен од звезда, великих имена и мислим да смо у првом сусрету с њим у Спенсу превише били под утиском тога и да пораз од 3:0 није био толико реалан. Реванширали смо му се у гостима и то је била наша велика победа, док смо код куће с Берлином имали добре шансе да утакмицу учинимо неизвеснијом, али их нисмо искористили – истакао је Бошкан.

Према речима тренера Воше, у неким тренуцима црвено-белима је недостајало искуство играња у Лиги шампиона, али он је генерално задовољан целокупним издањем.

– Из спортског угла, ипак је остао жал за још једном, или две победе. Јасно је да у европским дуелима нема места за опуштања и морате све време да будете спремни и концентрисани, јер противници не праштају – рекао је Слободан Бошкан.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести