Слободан Ковач није више селектор одбојкаша Србије

БЕОГРАД: Слободан Ковач није више селектор одбојкаша, саопштио је Одбојкашки савез Србије.
Slobodan Kovač/Fonet/CEV
Фото: Фонет/CEV/Слободан Ковач

Како се наводи, Председништво Одбојкашког савеза на редовној седници донело је одлуку да се не настави сарадња са досадашњим селектором мушке сениорске репрезентације.

Ковач је на функцију селектора дошао 2019. године, уместо Николе Грбића, само десетак дана уочи шампионата Европе на којем је освојена златна медаља.

Након тога, уследио је неуспех у квалификацијама за Олимпијске игре, у јануару 2020, на турниру који је одржан у Берлину, а ове године није освојена медаља ни у Лиги нација (шесто место), ни на Европском првенству у Пољској (четврто место).

Ковач каже да за ту одлуку није сазнао од Савеза, већ од Марка Подрашчанина.

"Ми тренери не треба да будемо изненађени. Неко ко командује је одлучио да то није добро што радимо и направио је ту врсту смене. Мислим да је требало да се позове и да се каже. Не треба да ми то јаве други. То је јутрос урадио Подрашчанин, рекао ми је: Жао ми је, сад сам прочитао на порталу. Најискреније СИМ картица ми не ради најбоље, да ли се блокирала или није… Можда нису могли да ме добију директно на телефон, али ево ти си ме добио и милијарду људи који су ме звали до сада. Ако си хтео да ме добијеш – могао си. Ми смо разговарали после Европског првенства", рекао је Ковач за "Нова.рс".

Србија је на недавно завршеном Европском првенству била четврта.

"Могли смо боље. Постоји низ чињеница, али немам намеру да се правдам. Трудио сам се да радим свој посао најбоље, нормално да је човеку криво, али бавим се таквим послом да то спада у рок службе. Стварно немам ту намеру, нити разлог да се са неким препуцавам, нити да објашњавам. То је таква ситуација, командујући у Савезу није задовољан и која приче. Надам се да ће неко други да буде бољи и успешнији", додао је он.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести