Србија домаћин ЕП за одбојкашице 2021.

БЕОГРАД: Србија биће главни домаћин Европског првенства за одбојкашице 2021. године.
Srpske odbojkašice prvakinje sveta Foto: EPA-EFE/KIYOSHI OTA
Фото: EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Председник Европске одбојкашке федерација (ЦЕВ) и први човек лександар Боричић и први човек Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића, потписали су данас уговоре у Палати Србија о организацији континенталног такмичења.

Србија ће добити једну од група, исто као и Бугарска, Румунија и још једна земља која ће накнадно да буде одлучена, а у Србији ће бити одиграна и полуфинала, меч за треће место и финале.

Одбојкашице Србије су актуелне европске и светске шампионнке, као и олимпијске вицепрвакиње, а наредно ЕП биће следеће године у Пољској, Словачкој, Турској и Мађарској.

Боричић, Гајић и Удовичић: Организација ЕП велика част

Велики успеси женске селекције, односно титуле првака Европе и света, добили су нову прилику за развој српске одбојке јер ће у Србији бити организовано Европско првенство за одбојкашице 2021. године, закључак је после потписивања уговора Европске одбојкашке федерације (ЦЕВ) и Одбојкашког савеза Србије (ОСС).

Након потписивања уговора председника ЦЕВ-а Александра Боричића и првог човека ОСС-а Зорана Гајића, у присуству министра омладине и спорта Вање Удовичића, Србија ће бити главни организатор континенталног такмичења утакмицама у групној фази, полуфиналу, за треће место и финалу.

Боричић се захвалио Влади Србије и министру Удовичићу за помоћ у добијају домаћинства

"Годинама имамо сјајну сарадњу, а честитао бих и Гајићу на великим успесима. Посебно што је женска репрезентација европски и светски првак, а мушка четврта на свету. Када се узме величина Србије поред највећи земаља онда је још већи успех", рекао је Боричић у Палати Србија.

Како је нагласио, Европско првенство 2021. биће од великог значаја јер се укидају квалификације и оно ће бити излаз за шампионат света.

Председник ОСС Зоран Гајић истиче да је веома срећан због потписавања уговора.

"Хвала министру Удовичићу, види се да је био успешам спортиста и сада велики руководилац, наравно и Влади и председник Србије који су стали иза нас. Првенство у Србији биће права интеракција навијача и екипе, верујем да ће помоћи развоју одбојке и Србије", поручио је он.

Гајић је изразио наду да ће баш до тада бити изграђен национални одбојкашки центар.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић додао је да му је драго што ће Србија угостити најбоље селекције из Европе у женској одбојци.

"Знам колико је то значајно за сваког спортисту, да се бори за медаљу на свом терену и пред својим народом. Сигуран сам да ће бити најбоље организовано ЕП до сада. То смо показали и у осталим спортовима, а сада је права прилика да се покажемо као сјајани домаћини", закључио је Удовичић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести