Срећко Лисинац: Идем до продавнице – и то је то

Другу сезону је наш  одбојкашки репрезентативац  Срећко Лисинац у италијанском Трентину, а недавно је потписао верност овом клубу на још две године.
ФИВБ/ Срећко Лисинац међу најбољим средњим блокерима на планети
Фото: ФИВБ/ Срећко Лисинац међу најбољим средњим блокерима на планети

Један од најбољих средњих блокера на свету, после Пољске, скрасио се у најјачој лиги на свету, али је и њега, као и све друге становнике Италије задесила мука са изолацијом због пандемије,па је и он на принудном годишњем одмору.

За сада није познато шта ће се десити у италијнској одбојкашкој лиги, састајали су се клупски челници и нису нашли решење, а нови састанци заказани су за крај месеца. Иако се у кулоарима говорка да би такмичење могло да се настави у скорије време, званичне потврде нема.

Већ осам дана је Лисинац у карантину, кретање је ограничено на одласке у продавнице и аптеке, а у овом периоду није видео саиграча Уроша Ковачевића који станује свега два километра од њега.


Изолација неопходна

Шта препоручујете људима у Србији, поучени ситуацијом из Италије?

- Упутства и савети стручњака  се морају слушати, то је најбоља препорука. У Италији су сада  све ово озбиљно схватили. Мислим да је изолација неопходна, само на тај начин можемо да помогнемо једни другима да се вирус не шири. Понављам, ово је изуетно озбиљна ствар, бројке не лажу, зато се надам се да ћемо сви бити паметни  и одговорни у овим тешким временима – поручио је Лисинац.


- У нашој покрајини нема много заражених, али је у Италији комплетна црвена зона. У стану сам, идем до продавнице и то је то. Истина, лакше ми је сада, пре два дана ми је  дошла девојка  Стефана (Вељковић), добила је дозволу од свог клуба.Тренирам индивидуално, колико је то могуће у стану. Трбушњаци, склекови, скип, чучњеви, траке...Трудим се колико могу да останем у форми, а и добро је за убијање времена, уз читање и гледање филмова – рекао је Лисинац.

Каква је ситуација у Тренту, да ли је све онако како видимо преко малих екрана?

- Улице су углавном празне, одем повремено до продавнице, она је на неких 200 метара од стана  тако да ретко некога сретнем. Занимљиво, јуче ми се десило да сам ишао у куповину, а нисам знао да је пауза од 13 до 15 часова, сачекао сам пола сата и до отварања радње окупило се око 50 људи. Пустили су само 20, а остали су чекали и улазили тек када неко изађе. Људи се овде стварно придржавају савета, било је панике на почетку, посебно код оних који имају малу децу, а од када је све у “црвеном” мало ко излази.

Како ће се завршити одбојкашка сезона у Италији?

- Било би глупо да се овако заврши, али сада све диктира виша сила и биће онако како се клубови и Савез договоре. Наравно, ова ситуација повлачи са собом и репрезентативну сезону, видећемо да ли ће све бити по плану, а већ су нека такмичења одгођена. Искрено се надам да би могли да измисле још неке квалификације за Олимпијске игре па да се и ми нађемо у Токију –у шаљивом тону рекао је Срећко Лисинац.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести