Трећа победа одбојкаша Србије на ЕП: „Орлови“ се загрејали за Немце

Лепу увертиру пред последњу утакмицу у групи А направили су одбојкаши Србије максималном победом над Естонијом у четвртом колу Европског првенства у Италији.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Улогу апсолутног фаворита против тима који има један тријумф, „орлови“ су у потпуности оправдали и тако се припремили за сусрет са Немачком (уторак, 21 час) која је увек неугодна.

„Панцери“ у групи имају максималан учинак и биће добар тест за српску екипу, која сада има скор 3-1, јер је доживела убедљив пораз од Италијана, европских и светских првака, након што је славила над Швајцарском и Белгијом.

Селектор Игор Колаковић супротставио се Естонцима комбинованим саставом, који је лако повео 1:0. Брзо је стечена већа предност, па су „орлови“ могли да играју опуштеније, али су све време били концентрисани и добро су „читали“ нападе ривала.

Ипак се Естонија мало разиграла у наставку, држала је егал уз стабилнији пријем, па је и повела са два разлике (19:17). Колаковић је правовременим изменама унео потребну мирноћу у нашу игру и рутински је повећана предност на 2:0.

У трећем сету Србија је држала све конце у својим рукама уз велику предност (22:16), али се опустила пред крај допустивши Естонији серију 6-1 и прикључак на само поен заостатка (23:22). Реаговао је Колаковић тај-аутом и уз праве савете усмерио је екипу ка коначних 3:0.

Србија – Естонија 3:0 (25:16, 25:23, 25:23)

АНКОНА: Дворана Росини, гледалаца: 500, судије: Сарикаја (Турска), Валентар (Словенија).

СРБИЈА: Ковачевић, Капур (либеро), Крсмановић 4, Ивовић 8, Кујунџић, Батак 1, Перић 9, Атанасијевић 1, Машуловић 4, Лубурић 18, Крстески (либеро), Подрашчанин, Тодоровић 3, Недељковић 6.

ЕСТОНИЈА: Треал 5, Ванкер 1, Алик 2, Јухками 11, Тепан 7, Тамеру 11, Тахт, Мар (либеро), Вено 5, Вахтер (либеро), Тамема, Аганитс, Кел, Ару 6.

Standings provided by Sofascore

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести