Важна победа одбојкаша Србије над Немачком на Европском првенству

Одбојкаши Србије у борби за друго место у групи А савладали су Немачку на Европском првенству у Италији, наневши јој први пораз на шампионату, а на свој конто су додали четврту победу уз један неуспех.
odbojka
Фото: ЦЕВ

Осмина финала је већ била обезбеђена, пошто из сваке групе у ту фазу иду четири најбоље екипе. Последњу утакмицу у групи екипа селектора Игора Колаковића успела је да заврши како је прижељкивала и за сада је од „орлова“ била боља само Италија, европски и светски првак.

Још једном је Немачка показала да је увек неугодан ривал. До вођства је Србија дошла после уједначене борбе у првом сету, који је окончан на драматичан начин, након сукоба играча на мрежи и црвених картона на обе стране.

Кренули су добро „орлови“ у другој деоници (6:2), али су Немци заиграли боље после челенџа који је „избацио из такта“ наше, којима су потом затајили пријем и сервис, што је ривал знао да искористи за вођство од 17:12. Променио је Колаковић дијагоналу и на терену су се нашли Атанасијевић и Батак. Само се на трен чинило да ће Срби да ухвате прикључак, али су поново били на „минус пет“ (21:16) и „панцери“ су режирали изједначење – 1:1.

До поновног вођства у сетовима Србија је дошла пошто је на сервисе Перића почетком деонице серијом 8-0 режирала велики преокрет (10:5) да би у финишу Атанасијевић на исти начин направио превагу када су наши повели 24:21 и стигли на корак од тријумфа (2:1). Нису ништа наши препуштали случају, диктирали су темпо све време у четвртом сету и сигурним кораком су стигли до тријумфа – 3:1.

Осмина финала игра се у Барију у суботу и недељу.

Србија – Немачка 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:18)

АНКОНА: Дворана Росини, гледалаца: 500, судије: Мезофи (Мађарска), Роблес Гарсија (Шпанија).

СРБИЈА: Ковачевић, Капур (либеро), Крсмановић 9, Ивовић 1, Кујунџић 14, Батак, Перић 10, Атанасијевић 2, Машуловић, Лубурић 15, Крстески (либеро), Подрашчанин 6, Тодоровић, Недељковић.

НЕМАЧКА: Фром, Тиле, Калиберда 7, Рајхерт (либеро), Грозер 22, Зенгер (либеро), Кампа, Бреме 5, Шот 8, Карличек 13, Краге 6, Рорс, Крик 5, Масе.

Standings provided by Sofascore

К. Б.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести