ЖОК Спартак: Не прихватамо одлуке ОСС, идемо на Суд

СУБОТИЦА: Женски одбојкашки клуб Спартак из Суботице саопштио је данас да не прихвата, како тврде, незакониту одлуку Одбојкашког Савеза Србије о прекиду националног првенства и формирања Лиге са сезону 2020/21.
odbojka Foto: Yotube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Наиме, незаконитом одлуком Извршног Одбора ОСС одбојкашка Суперлига није поништена као што је то учињено у већини одбојкашких првенстава широм Европе, већ је окончана проглашењем првака за зеленим столом преко електронске седнице. ЖОК Спартак је избачен из Лиге, иако смо два кола пре краја регулараног дела првенства имали реалне шансе да изборимо бараж за опстанак у друштву најбољих", поручују из Суботице.

Како се истиче, овом незаконитом одлуком укинуто им је право да на терену изборе опстанак у Супер лиги.

"Сматрамо да је одлука скандалозна, нарочито што све наредне лиге проширене на 12 клубова, а само је Суперлига остала на истом броју од 10 клубова уз образложење да нико не буде оштећен. Зашто је онда оштећен само ЖОК Спартак, коме смета један од најстаријих женских одбојкашких клубова у држави са великом традицијом који је био четири пута вицешампион државе у последњих десетак година, два пута финалиста Купа Србије и који је дао неколико репрезентативки?"

Разочарани смо ОСС и начином на који је ова одлука донешена, наводе из Спартака.

"Нисмо раније излазили са саопштењем јер смо тражили начин да у директној комуникацији са председником и генералним секретаром ОШ нађемо решење да се ова скандалозна и незаконита одлука поништи. Чак смо били и на састанку са челним људима ОСС који су категорички одбили могућност да се ова одлука може променити и да остаје на снази".

"Сматрамо да још увек има времена и могућности да се ова неправда исправи. Свако може да погреши, али је велики онај који своју грешку увиди и поради на томе да је исправи и да се у будућности сличне грешке не понављају. Спартак ће исправност садашње незаконите одлуке, уколико остане на снази, преиспитати код највиших српских, европских судских истанци и арбитража", закључују из Суботице.

Подсетимо, претходно је са истим ставом у јавност изашао ЖОК Раднички из Београда, који се борио за узлазак у Суперлигу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести