Одбојкаши Војводине на Тулуз у квалификацијама за Лигу шампиона

Одбојкаши Војводине НС семе, прваци Србије, играће у трећем колу квалификација за Лигу шампиона с француским Тулузом, финалистом тамошњег плеј-офа. Због рејтинга, Новосађани су избегли наступ у другој рунди квалификација и са Французима ће се борити за пласман у групну фазу најквалитетнијег одбојкашког такмичења.
nikole odbojkasi.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Прва утакмица играће се у Новом Саду 8. новембра, а реванш 12. новембра у Француској.

Сада је рано причати о саставу Тулуза који је, већ је познато, претрпео одређене измене у односу на прошлу сезону, али је слична прича и код Новосађана због одласка Петра Премовића.

"Много тога  ће зависити у ккавом ће саставу играти Тулуз, али нисам незадовољан жребом. У сваком случају, треће коло квалификација ће бити велики изазов за наш млади тим и очекују нас жестоки окршаји. Добро је што ће те утакмице доћи у раној фази нашег првенства па ћемо видимо где смо у том тренутку у односу на тимове из Европе. Свака европска утакмица значиће нам пуно и биће велика школа за млади тим пред којим су многобројни изазови у домаћим такмичењима ", рекао је шеф струке Војводине НС семе Неџад Османкач.

Према незваничним информацијама, Тулуз ће имати нешто ограниченији буyет у односу на раније године па је велика непознаница какву ће екипу сачинити за нову сезону.

"Нисмо на жребу лоше прошли. Било је у том шеширу и екипа из Италије и Русије, тако да смо свакако могли да добијемо и неко квалитетније и звучније одбојкашко име. Француске екипе су углавном квалитетне, можда сада финансије у њиховим клубовима нису као некада, али тим ће сигурно бити добар јер је њихова лига квалитетна", рекао је генерални директор клуба Никола Салатић.

М. Ристић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести