Амбасадор Бугарске: Оливера, Бугарска вас воли

УЖИЦЕ: Градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић организовала је пријем за атлетичарку Оливеру Јевтић, амбасадора Бугарске Радка Влајкова и његове сараднике на коме је разговарано о нападу који се догодио на српску атлетичарку на маратону у Софији.
olivera-jevtic/ОКС
Фото: Олимпијски комитет Србије/Оливера Јевтић

Влајков је казао да је његова земља тешко поднела инцидент који се десио и пренео је велике поздраве и подршку Оливери од Владе Бугарске.

"Оливера, Бугарска вас воли", казао је амбасадор и додао: "Предузели смо све мере да починилац буде ухапшен, истрага је у току, а након ње следи судски поступак у коме ће он бити окривљен за хулиганство и наношење телесних повреда.

Оливера Јевтић је захвалила на подршци Бугарској, као и свом граду Ужицу.

“Пуно ми је срце јер сам захваљујући на жалост овом немилом догађају добила нове пријатеље у Бугарској. Такође сам видела колико имам пријатеља у свом граду, који су ми подршка у овом тренутку. Хвала свима који су уз мене", казала је Оливера Јевтић и најавила да ће део припрема за Олимпијаду обавити у Бугарској, што само један гест те земље у знак подршке због инцидента који је доживела у Софији.

Градоначелница Ужица рекла је да осуђује сваки вид насиља и додала да ће Оливера, као и сви други спортисти увек имати подршку града.

"Оливера нас је на десетине пута учинила својим спортским успесима поносним што смо Ужичани. Град је и у овој ситуацији са њом и добили смо комплетну информацију од амбасадора Влајкова и његових сарадника везану за инцидент у коме је повређена Оливера", рекла је градоначелница Ужица.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести