Цамовић освајач "Војвођанске златне рукавице"

СУБОТИЦА: Млади српски боксер Стефан Цамовић освојио је "Војвођанску златну рукавицу" на традиционалном турниру, 38. по реду, који је у Суботици окупио 35 такмичара из шест земаља.
camovic
Фото: TANJUG/ FOTO BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

Цамовић је у финалној борби, у категорији до 64 кг, савладао представника Бугарске Шона Тореса 5:0.

Турнир су организовали БК Спартак и Боксерски савез Србије, а пехар шампиону Цамовићу уручио је градоначелник Суботице Стеван Бакић.

"Веома сам срећан што се кући враћам са пехаром шампиона за који сам вредно радио. Дуго сам се спремао се да изградим тренутак који ће ме одвести до трона. Велика је част понети титулу шампиона “Војвођанске златне рукавице” и заиста се осећам фантастично и испуњено. Ипак, нећу на овоме стати, моји апетити расту и већ имам нови циљ, а то је победничко постоље у Будви, на омладинском првенству Европе 2020. које нас очекује у новембру. Од сада моје мисли су усмерене само на тај нови циљ и даћу све од себе да наставим победнички низ", изјавио је Цамовић.

Фото: TANJUG/ FOTO BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

За најбољег домаћег боксера проглашен је Алмир Мемић, који је у финалу у категорији до 81 кг био бољи од Македонца Александра Ристовског.

За најбољег страног боксера проглашен је Бугарин Крашимира Џхуров, који је у финалу савладао земљака Николаја Маринова 5:0 (категорија до 56 кг).

Најбољи техничар је Јасен Радев, такође из Бугарске, док су за најборбенији пар проглашени Крешимир Кнежевић из Хрватске и Емирзхан Мехмед из Бугарске (категорија до 69 кг).

Пехар намењен најбољем судији отишао је у руке Радиши Сарићу.

Боксери су овај пут имали и новчане награде, златна медаља је донела 200, а сребрна 100 евра.

Међународно боксерско такмичење -"Војвођанска златна рукавица" је европским селекцијама била последњи тест пред првенство Старог континента за младе у у Будви од 11. до 23. новембра 2020.

Тежину овог такмичења потврђује и то да је селекција Бугарске стигла у најјачем саставу, да су учесници били европски и светски шампиони.

Љубитељи племените вештине имали су прилику да уз ТВ екране, на програму Арене спорт, уживају у бокс мечевима из Суботице, а исту прилику имаће и 18. октобра за када је заказано финале Купа нација за јуниоре у Врбасу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести