ЕП Глазгов: Ивана Шпановић европска првакиња, трећи пут (фото, видео)

Српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је златну медаљу у финалу Европског првенства у дворани пошто је скочила у петој серији 6,99 метара.
Ivana Spanovic/VALDRIN XHEMAJ/EPA
Фото: EPA/VALDRIN XHEMAJ/Ivana Spanovic

Ивана је тако трећи пут освојила златну медаљу на европским првенствима у дворани. Изједначила је рекорд легендарне Хајке Дракслер са трећом титулом шампиона Европе у низу, након што је најбоља била претходно у Прагу и Београду.

До данас двострука европска шампионска у скоку у даљу дворани у финале се пласирала скоком од 6,79 метара.

Ивана је у првој серији скочила 6,90 метара а најбољи скок имала је Белорускиња Настасија Мирончик - Иванова 6,93, што је уједно и њен лични рекорд, на трећем месту је Немица Мијамбо са 6,82 метара.

Фото: FoNet

У другој серији Шпановићева је скочила 6,72 метара, док је у трећој серији имала 6,80 али се одразила чак 17,5 центиметара од линије скока.

У четвртој серији Ивана је скочила 6,78 метара. 

Фото: FoNet

У петој серији Шпановићева је скочила 6,99 метара и прешла на прво место, док је Иванова имала преступ а Бек- Романчук скочила 6,75.

У шестој серији Бек-Романчук је скочила 6,62 метара а Белорускиња Иванова начинила је преступ тако да је српска атлетичарка са скоком 6,99 освојила златну медаљу и није искористила и шесту серију.

Фото: Фонет/АП/Ивана Вулета

Шпановић: Срећна сам, поново најбоља када је најпотребније

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поручила је да је пресрећна што је трећи пут заредом освојила титулу првака Европе у дворани.

Шпановић је, након Прага и Београда, освојила златну медаљу и у Глазгову и тако изједначила успех легендарне Хајке Дрекслер.

"Заиста сам пресрећна. Ово је моје треће злато у низу на Европским првенствима у дворани и срећна сам што сам поново успела да будем најбоља када је било најпотребније”, рекла је Шпановић, а преноси Атлетски савез Србије.

Резултати:

Прво место Ивана Шпановић 6,99 Србија

Друго место Настасија Мирончук-Романова 6,93 Белорусија

Треће место Марина Бек-Романчук 6,84 Украјина

М. К. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести