ЕП МК оружјем у Бакуу: Себић шести

Миленко Себић је заузео шесто место у гађању малокалибарском пушком из лежећег става (60 метака), трећег дана Европског првенства МК оружјем у Бакуу.

У истој дисциплини такмичиле су се и сениорке и јуниорке, а највише је показала Невена Армуш, која је у конкуренцији омладинки освојила 14. позицију. Јуниорке су заузеле седмо место у екипном пласману,од 13 репрезентација.

Себић се у финале у надметању сениора пласирао као трећи у основном делу, није га пореметио проблем с којим се суочио у завршници квалификација.

– Успео је одлично да заврши квалификациони меч, иако је морао да мења место на ватреној линији 12 хитаца пре краја. Ветар је нанео неку кесу на његову заставицу и није видео мету – пренео је спортски директор репрезентације Срећко Пејовић.

Белорус Шчербацевич је освојио злато, испред Томаса Матиса (Аустрија) и Сергеја Каменског (Русија), олимпијског и светског вицешампиона у троставу.

–Себић се једини од наших репрезентативаца  прилагодио на услове за такмичење , изузев у простору за финала, где је светло на метама далеко испод минимума. Шесто место је  добар пласман  – оценио је Пејовић.

Стеван Плетикосић је заузео 66. место, Милутин Стефановић, иначе специјалиста за ваздушну пушку, је био последњи са 585 кругова (68. место), али за скроман резултат има објективно оправдање.

– Милутин је дан раније имао велике болове у леђима, па није ни тренирао. Под боловима се и такмичио, због тога је током квалификација излазио са ватрене линије, али није хтео да одустане–објаснио је спортски директор.

Омладинке су биле успешније од сениорки, Армушова је освојила 14. место,Милица Бабић је заузела 24, а Сања Вукашиновић 32. место.Сениорке су изгубиле битку са ветром, најуспешнија на 51. позицији била је Драгана Тодоровић, Андреа Арсовић је заузела 57, а Ивана Анђушић Максимовић 60. место.

Данас је на програму такмичење у троставу за јуниоре, у коме учествују Лазар Ковачевић, Стеван Јовановић и Вељко Илић. Уколико се временски услови не поправе очекује их врло тешко такмичење, јер током тренинга је дувао

изузетно јак ветар, услови за такмичење су били на ивици регуларног.

С. Р.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести