Ферстапен: Ово је била луда трка, срећан сам због победе

БУДИМПЕШТА: Возач Ред Була и актуелни шампион у Формули један Холанђанин Макс Ферстапен изјавио је да је срећан због победе на Великој награди Мађарске иако је стартовао са десете позиције, преносе британски медији.
f
Фото: Tanjug/AP

Ферстапен је до 28. победе у каријери стигао на стази "Хунгароринг".

Надао сам се у почетку да могу да се приближим подијуму, пошто су услови били незгодни, али ми смо имали заиста добру стратегију. Увек смо добро реаговали и ишли у бокс у право време. Мислио сам да имамо добар резултат, а на крају и уз окретање на стази победио сам. Ово је била луда трка и наравно да сам врло срећан што смо победили, рекао је Ферстапен после трке, преноси "Скај спорт".

Друго место припало је возачу Мерцедеса Британцу Луису Хамилтону, који је стартовао са седме позиције.

Мучио сам се на почетку трке, али сам успео, пошто сам добро стартовао. Желим да одам признање мом тиму који се трудио. Нису одустали иако је ово тешка година. Оба наша болида су данас била на подијуму, али Џорџ Расел није имао среће. Надао сам се киши у финишу трке, како бих се борио са Максом, али није било довољно времена, истакао је Хамилтон.

Расел је стартовао са пол позиције, али је на крају завршио на трећем месту.

Када је почела киша били смо на меким гумама и на почетку сам помислио да смо у борби. Сјајан посао екипе. Јуче пол позиција, данас двоструки подијум, дефинитивно напредујемо и заиста сам поносан на посао који смо обавили, навео је Расел.

Прво место у генералном пласману возача држ Ферстапен са 258 бодова. Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 28. августа за Велику награду Белгије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести