Фрушкогорски маратон померен за септембар

Организациони одбор 43. Фрушкогоског маратона одржао је састанак у вези са одржавањем ове манифестације од посебног значаја за Града Нови Сад.
1
Фото: Промо

Донета је одлука да се манифестација 43. Фрушкогоски маратон, заказана за 23. мај 2020 године, поново одлаже. Разлог одлагања је још увек неизвесна борба са заразном болешћу КОВИД-19, на целој територији Републике Србије.

„Обзиром да је пријављен знатан број домаћих и страних тркача, као и да инострани тркачи долазе из земаља у којима су такође на снази мере заштите од Корона вируса, са циљем да не излажемо учеснике и гледаоце манифестације потенцијалном ризику, донели смо одлуку да је разумније по други пут одложити манифестацију, док се ситуација са пандемој не оконча. Нови термин Фрушкогорског маратона је 19 - 20. СЕПТЕМБАР 2020 године“, каже се у саопштењу.

Како је здравље увек на првом месту, додаје се, неопходно је одговорно и озбиљно следити сва упутства надлежних стручних служби и институција, како бисмо адекватно организовали све предстојеће активности.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести