Ивана Шпановић враћа се тренинзима на стази

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић после дуже паузе због прелома метатарзалне кости десне ноге полако се враћа тренинзима на стази.
ivana spanovic FICA8656
Фото: Ивана Шпановић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Шпановић је протекла два месеца искористила за опоравак и рехабилитацију од повреде, а сада је очекује лагани повратак базичним тренинзима, саопштено је из њеног ПР тима.

"Трудила сам се да будем физички активна и да тренирам колико је то могуће с обзиром на околности у којима сам се налазила, али то наравно није подразумевало трчање и скакање. Неизвесност је дефинитивно обележила ову годину свима нама, али онај ко се бави спортом зна да је неизвестност саставни део сваког нашег такмичења или утакмице. Једино што је извесно јесте нови почетак, и ја се налазим поново на старту. Наоружана стрпљењем лагано крећем са трчањем како би ми се вратио осећај и стопало припремила за скакања", рекла је Шпановић.

Током пандемије често је позивала људе да остану код куће, али да буду активни.

"Подстицала сам на јачање физичке, али и на важност рада и на својој менталној снази и веома бих волела када би се тај тренд вежбања наставио. У жељи да свакодневном вежбању дамо мало „боје“ позивам све девојке и момке на одмеравање снага. Добро увежбајте скок удаљ, шта год то за вас значило, јер управо је такмичење у скоку удаљ тема трећег серијала акције #тренирајсаИваном који организујем у сарадњи са Ред Булом, мојим дугогодишњим партнером са којим ове године славим 10 година сарадње“ изјавила је Шпановић.Трећу годину заредом, Ивана ће одржати акцију у којој ће њени фанови имати прилику за заједнички тренинг, а други пут ће део тандема бити и Страхиња Јованчевић, најбољи српски скакач удаљ у мушкој конкуренцији.

"Сними се или фоткај како скачеш удаљ, шта год то за тебе значило. Можеш у песак, у воду, преко улице, радног стола. Постави то на свој Инстаграм профил, а ми обећавамо да се нећемо смејати", поручили су Шпановић и Јованчевић.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести