Куваља директор Инвиктабајка

Новосадски бициклистички клуб Инвиктабајк АИК банка тим именовао је за директора Владимира Куваљу.
kuvalja
Фото: Youtube Printscreen

Бивши бициклиста налази се и на функцији директора Трке кроз Србију и Београд-Бањалука, а на новој позицији имаће јасне задатке.

– Унапредићу рад клуба у секторима промоције, маркетинга и организације. Циљ ми је да тренутно један од најбољих клубова у Србији постне професионални, што Војводина, с обзиром на то да има успешну историју и квалитет како такмичара тако и спортских радника, заслужује. Мој основни задатак у садашњим пословима је организација рада и догађаја, као и формирње буџета, те проналазак средстава за реализацију. Сматрам да Нови Сад и Војводина заслужују и треба да имају велике бициклистичке догађаје и клубове. Враћање Трке Кроз Србију у Нови Сад, у ком је био циљ, показује да овај град има велике амбиције и могућности да испрати несумњиво нову еру бициклизма. Искористићу своје могућности, знања и конекције да бициклизам у Војводини и Новом Саду поново буде у жижи интересовања.  – истакао је Куваља.

Рођени Бањалучанин средњу школу завршио је управо у Српској Атини, а Факултет физичког васпитања и спорта у Београду. Бициклизмом се бавио од 1993. до 2012. године, возио је за новосадску Војводину, бањалучки БСК, као и за иностране клубове, а каријеру је завршио у Радничком из Крагујевца. Три пута је био државни првак, а за репрезентацију Југославије, Републике Српске и БиХ забележио је 56 наступа. Учествовао је на Медитеранским играма 2005. и 2009. године, као и на више од 500 трка, од којих је више од 200 професионалних.

– Тренутно стање у клубу Инвиктабајк позитивно ме је изненадило, јер је организација на високом степену професионализма, али и жеља да иду даље и направе још веће резултате, не само у спортском сегменту већ и у промоцији бициклизма као вида рекреације – додао је Куваља.

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести