На припремама у Анталији српски кајакаши проверили тренутну форму

Анталија и Белек традиционално су база за веслачке припреме националног тима Србије у току фебруара и марта, као и већине европских репрезентација.
Milica Starovic IMG_4834
Фото: Милица Старовић 8у средини) и Кристина Бедеч (прва с лева), фото: КСС

Управо због великог броја кајакаша и кануиста који су на припремама у том граду, турски Савез организује Глорија куп, на којем се одржавају трке на пет хиљада метара у женској и мушкој конкуренцији.

Иако су још увек у почетном стадијуму припрема за предстојећу сезону, српски такмичари освојили су пет медаља - златну и по две сребрне и бронзане. У конкуренцији дама, као и прошле године,српске репезентативке завршиле су на победничком постољу, тријумфовала је Милица Старовић испред Кристине Бедеч.

- Ово је добар показатељ да смо преко зиме добро радили и да сезона пред нама може да буде обећавајућа - рекла је Милица.

У мушкој сениорској конкуренцији Ервин Холперт прошао је кроз циљ као други, док је Бојан Зделар био трећи. Михаило Суботић је у конкуренцији млађих сениора заузео треће место.

- Ово није моја дисциплина, али волим да је веслам и волим да је гледам и била је посебна врста изазова са мене, тако да ми је баш драго што сам узео ову медаљу - задовољан је Суботић. Осим појединачних медаља, српски тим је освојио Глорија куп у женској тимској конкуренцији, у мушкој сениорској, док је млађи сениорски тим заузео друго место.

Селектор нашег националног тима др Павле Јованов наглашава да је задовољан, пре свега, оним што су наши такмичари урадили у досадашњем делу припрема, али и освојеним медаљама.

- Ово је подстрек да наставимо да радимо темпом који смо започели сезону. Ови резултати су потврда да смо на добром путу да се ваљамо  спремамо за Олимпијске игре – рекао је селектор авле Јованов.

Организатори у Белеку предузели су све потребне мере како би се сви учесници тог такмичења осећали сигурно  вируса. Део српског тима данас се враћа у Београд, док други део репрезентације у Белеку остаје до 23. марта.   

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести