Новаковић: Једва чекам да почне такмичење

Наша најбоља какајашица, Милица Новаковић, поделила је утиске из Токија пред почетак такмичења у кајаку спринт.
milica-tokio-za-sajt
Фото: КСС

“Генерално је све стварно добро, Јапанци су врло добри домацини, има пуно волонтера свуда који су и висе него располозени да помогну, па је самим тим атмосфера топла и добра“, рекла је Новаковић за сајт КСС.

Искусна такмичарка оценила је и регатни центар на којем ће се одржати такмичења на Олимпијским играма.

“Објекти где се одржава такмичење су изванредни и одлично организовани. Све је на једном месту, не трошимо много времена на транспорт до стазе, аутобуси су чести, па је самим тим све олакшано. Једино што бих издвојила јесте да природни услови нама спринт кајакашима на мирним водама баш и не иду на руку, јер весламо практично на мору које је преграђено великим бетонским зидом. Међутим, тај зид ипак не може да зачшити стазу кад крене да дува јак ветар са мора и због тога је доста немирна стаза. Али оно што је важно то је да су свима услови једнаки и нико није поштеђен тога, тако да се морамо прилагодити свему и бити у стању да дамо свој максимум у каквим год условима да наступамо!”

Милица наглашава и да је важан део припрема за такмичење и атмосфера у српској делегацији.

“Освојене медаље су за нас огроман подстрек, мислим да то мотивише читав тим Србије, којег смо сви део и иако смо из индивидуалних спортова, на такмичењу као чшо су Олимпијске игре, сви смо део исте екипе и мени лично веома значе освојене медаље наших такмичара, као и добри наступи”

Такмичење у кајаку спринт у Токију почиње сутра.

“Жељно ишчекујемо почетак наших трка и могу слободно да кажем то у име целе кајакашке експедиције да се надамо што бољем успеху и добром наступу!”

Распоред српских репрезентативаца у квалификацијама

02. август

02:58 квалификације К1-200 Милица Новаковић

03:45 квалификације К1-1000 Бојан Зделар

4. август

02:51 квалификације К1-200 Бојан Зделар

02:58 квалификације К1-200 Страхиња Стефановић

03:40 квалификације К1-500 Милица Новаковић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести