Оливера Јевтић нападнута на трци у Софији

СОФИЈА: Српска атлетичарка Оливера Јевтић нападнута је током трке на 10 километара у оквиру маратона у Софији.
r
Фото: Youtube Printscreen

На старту трке непознати човек утрчао је са стране, једно време трчао с водећим такмичарима, а онда оборио српску дугопругашицу.

Јевтићева је остала ез свести, а има хематом на глави као последицу пада.

Јевтић:Одмах сам схватила да сам намерно гурнута

Српска атлетичарка Оливера Јевтић, која је у недељу нападнута током трке на 10 километара у оквиру маратона у Софији, изјавила је да јој је одмах било јасно да ју је непознати мушкарац намерно гурнуо на старту, као и да ће данас знати тачно какве су последице њеног пада.

"Одмах ми је било јасно да није у питању уобичајено гурање током старта, већ да је тај човек намерно ово урадио", рекла је јуче О0ливера Јевтић за "Спортски журнал".

За сада није познато ко је нападач, за којим трага бугарска полиција.

"Трчао је у тренерци да би сакрио стартни број, ако га је уопште имао. Полиција га тражи и надам се да ће га ухватити. Немам појма шта је било том човеку. Стартовали смо на 10 километара, дакле, практично у рекреативној трци. Нисам могла никога да угрозим, некога ко му је битан. Ако га ухвате, сазнаћемо и зашто је то урадио", рекла је Јевтићева.

Она је после пада остала без свести, а има хематом на глави као последицу.

"Ударила сам главу. Имам хематом. Притрчали су одмах неки људи да ми помогну. Око сат времена ми је требало да дођем себи. Кук ме боли. Вратићу се одмах кући. Видећу сутра када се охлади у каквом сам стању", рекла је у недељу Оливера Јевтић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести