Пливач Огњен Ловачевић: Следећи корак - јуниорско ЕП у Риму

Млади зрењанински пливач Огњен Ковачевић, члан ПК Пролетер, има све предиспозиције да постане шампион, на ког ће Зрењанин и Србија бити поносни.
Radisic i Kovacevic
Фото: Тренер Милорад Радишић и Огњен Ковачевић, фото: Приватна архива

То је доказао остваривањем норме за европско јуниорско првенство, које ће у јулу бити одржано у Риму, а на којем ће Огњен покушати да уђе макар у полуфинале. Један је од најталентованијих зрењанинских спортиста, рођен је у новембру 2005. године и издваја се по висини од чак 205 сантиметара. У суботу је отпутовао у Бања Луку, где га очекује учешће на великом пливачком митингу. Дан уочи поласка у Републику Српску, Огњен и његов тренер Милорад Радишић угостили су екипу “Дневника” на Градском базену.

- Од малих ногу бавим се пливањем и то ми је био први и једини спортски избор. Брат је први кренуо с тренинзима, па сам онда и ја наставио уз њега. Такође, наша мајка је својевремено тренирала пливање, стално нам је причала о томе, па је некако било и очекивано да смо и нас двојица желели да се опробамо у овом спорту – истакао је Огњен Ковачевић.

Од досадашњих успехам наш млади саговорник издваја постизање норме за европско јуниорско првенство, али и свој први лични рекорд на државном првенству у Лесковцу, на 50 метара леђно. Тај успех му је, како каже, остао урезан у сећању.


На добром смо путу

Према Радишићевим речима, Огњен је од самог старта показивао велики таленат и само га је требало ваљано усмерити.

- Мислим да смо на добром путу да од Огњена направимо правог пливачког шампиона – поручио је Милорад Радишић.


- На пливачки митинг у Бања Луци на којем ће наступити велики број такмичара, идем како бих постигао што је могуће боље резултате. Мислим да сам спреман и за Европско првенство, само треба да се одморим. Изузетно сам уморан, јер је иза мене напоран тренажни процес и мислим да се то сада примећује на мојим тренинзима. Зато ћу у Бања Луци дати све од себе да бих видео колико могу да извучем из највећег умора. 

Огњен је ученик првог разреда Зрењанинске гимназије. Каже да због пливања и обавеза у школи има веома мало слободног времена, а када га и нађе, користи га за учење и одмор.

- Покушавам да излазим с друштвом што више могу, али, искрен да будем, више желим да се одмарам, како бих на тренингу могао да пружим максимум – додао је Огњен Ковачевић.

Његов тренер Милорад Радишић, који с Огњеном активно ради већ седам–осам година, каже да младцог пливача Пролетера, осим неуобичајене висине, издваја и то што је радан, упоран, а притом и изузетно талентован.

- Када се све то споји у целину, добијамо оваквог Огњена Ковачевића, који је остварио норму за Европско јуниорско првенство у Риму. Искрено се надам да ће на њему отпливати норму и за Светско првенство, које се одржава у Русији у августу. Тренутно јесте уморан због тренажног процеса, али после Бања Луке, улазимо у такозвани „тејпер“ и одмарамо се за првенство Старог континента – навео је Радишић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести