Почела Вошина бесплатна летња школа атлетике

Сваког понедељка и петка и то до 31. јула, на Градској плажи Штранд у Новом Саду одржаваће се бесплатна летња школа атлетике, у организацији АК Војводина.
atletika (1)
Фото: Дневник (К. Бугарски)

На добро познатој адреси и током овог лета сва деца која имају жељу да се упознају и закораче у свет “краљице спортова” могу то да учине баш тим данима, у термину од 19 часова. За тада је заказано окупљање испред улаза на Штранд код Моста слободе, без обзира на временске прилике. Као и претходних година, главни тренер и носилац пројекта је Ференц Камаси.

– Почели смо 1. јуна тренинге и већ имамо редовне полазнике. Углавном су то деца између четири и 10 година, која се никада нису бавила атлетиком и ово им је прва прилика да виде како то изгледа. Тренинзи трају од 45 минута, до сат времена. Ово је школа, тако да децу учимо основним кретњама из атлетике. Користимо и реквизите, препонице и радимо без обзира на то какво је време – истакао је Камаси.


Данас митинг у Сремским Карловцима

Митинг поводом отварања стадиона у Дворској башти у Сремским Карловцима, одржаће се данас, с почетком у 17 часова. Организатор је клуб С–атлетикс, а такмичиће се пионирски узрасти и школе атлетике, као и јуниори и сениори у тркама на 60 и 1.000 метара. У 17.55 часова уследиће 20–минутна пауза у програму, јер је тада заказано свечано отварање стадиона. 


Фото: Дневник (К. Бугарски)

У то смо се уверили и на лицу места, јер је овог понедељка падала киша, али, срећом, на Штранду постоји могућност и да се ради испод Моста слободе, тако да је тренинг овог пута, уместо на травнатој површини, одржан без проблема на бетону. Уз тренера Камасија, с децом раде и младе атлетичарке Војводине Милица Емини, која се такмичи на 100 метара препоне, као и Наташа Поповић, скакачица удаљ.

– На крају летње школе организујемо трке за све узрасте посебно. Учесници добијају мајицу с натписом “Ко је најбржи на Штранду?”, а постоји само једна “Ја сам најбржи на Штранду”, која следи победницима. Додељујемо и медаље и дипломе. После тога, они којима се свиди атлетика, могу да крену с редовним тренинзима у Атлетском клубу Војводина и од прве седмице августа почињемо да их уклапамо у групе које раде на стадиону “Карађорђе” – објаснио је Ференц Камаси.        

К. Б.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести