Првенство Србије у стрељаштву за викенд у Новом Саду

НОВИ САД: Првенство Србије малокалибарским оружјем у сениорској категорији биће одржано овог викенда на стрелишту СД Нови Сад 1790.
д
Фото: Pixabay.com

Државни шампионат биће круна необичне летње сезоне, која је била прекидана због епидемије корона вируса и у којој стрелци нису имали прилику да се докажу на међународној сцени.

Пријављено је око 80 такмичара, међу њима су и сви сениорски и јуниорски репрезентативци Србије.

У суботу су на програму олимпијске дисциплине. Медаље ће се делити у у гађању МК пушком из тростава (3 пута 40 метака) за мушкарце и жене и у такмичењу МК спорт пиштољем за жене.

Програм почиње у 9.15, а прво финале, тростав за жене је у 15.30.

Пола сата касније стартује борба за медаље МК пиштољем, а финале тростава за мушкарце је заказано за 17 часова.

Недеља је резервисана за неолимпијске дисциплине, у којима нема финала, али и други дан Првенства нуди богат такмичарски програм.

На 50-метарском стрелишту, надметаће се сениори пиштољем слободног избора, као и мушкарци и жене у гађању МК пушком из лежећег става.

На 25-метарском стрелишту биће одржан шампионат Србије у гађању пиштољем средишњег паљења.

Титуле шампиона државе бране Зорана Аруновић (МК спорт пиштољ), Андреа Арсовић (МК пушка тростав), Миленко Себић (МК пушка тростав), Сања Вукашиновић (МК пушка 60 метака, лежећи став), Стеван Плетикосић (МК пушка 60 метака, лежећи став), Саша Мудринић (пиштољ средишњег паљења). Такмичење пиштољем слободног избора лане није одржано.

Пре две године титулу у овој дисциплини освојио је Димитрије Гргић, који ће се ове године надметати пиштољем средишњег паљења.

 

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести