Радомир Павловић нови председник Бициклистичког савеза Србије

На редовним изборима у Бициклистичком савезу Србије са 22 гласа, за новог председника изгласан је Радомир Павловић, који ће ту функцију обављати наредне четири године.
Pavlovic
Фото: Приватна архива

„Програм Бициклистичког савеза Србије у наредном периоду биће усмерен на развој квалитетног бициклизма, рад са младима, враћање култа репрезентације, помоћ клубовима и квалитетан рад на бази бициклиста“ рекао је Павловић и додао да је један од приоритета  у наредном периоду, повратак Србије на Олимпијске игре и квалитетна организација такмичења за куп Србије.

„ Жеља ми је да се тренери у клубовима додатно едукују и да систем рада буде по узору на европске и светске стандарде“, нагласио је приликом избора на одговорну функцију.

Осим избора председника, на редовној седници конституисан је и нови управни одбор Бициклистичког савеза Србије који чине Радомир Павловић, Душан Гојић, Рајко Чубрић, Александар Марић, Страхиња Швељо, Марко Сударић, Дејан Видаковић.

Радомир Павловић је вишеструки првак Југославије у бициклизму и коментатор Еуроспорта за подручје бивше Југославије.

Био је тренер националне репрезентације Србије на Олимпијским играма у Рију 2016, Европским играма Баку 2015, Олимпијским играма младих у Нанџингу 2014, вођа репрезентације Србије на Зимској универзијади у Харбину 2009. Године. Као тренер остварио је успехе и на другим значајним европским и светским такмичењима.

Павловић је рођен 18. 12. 1962. године у Књажевцу, а Факултет спорта и физичке културе завршио је у Београду бранећи дипломски рад на тему „Припрема младих бициклиста“. Магистарски рад одбранио је на тему „Утицај различитих видова тренинга на припрему специјалних јединица полиције“, што ће касније употребити током рада у МУП-у Србије где је као потпуковник водио организацију Спортског друштва „Милиционар“ и био у специјалној јединици као инструктор за физичку обуку у Жандармерији. Активно се бавио бициклизмом од категорије пионира до елите, а као члан репрезентације СФРЈ остварио је 147 наступа. У Олимпијском комитету Србије био је до 2019. године. Осим активног чланства у Савезу и максималној посвећености унапређењу и промоцији бициклизма,  ради и као професор на високообразовним институцијама у Србији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести