СП у кајаку: „Орлови” у три полуфинала

Женски јуниорски четверац на 500 метара пласирао се у полуфинале Светског првенства за јуниоре и млађе сениоре у Питештију.
Vuk Miletić i Nikola Perak/KSS
Фото: КСС/ Вук Милетић и Никола Перак

Јована Младеновић, Милица Поповић, Ања Дамјанов и Дуња Станојев у квалификацијама су извеслале стазу за минут и 43.570 секунди, што је било довољно за 5. место. Полуфинале јуниорског К4-500 у женској конкуренцији веслаће се сутра.

Место у полуфиналу изборио је и Димитрије Новаковић у једноседу на 1.000 метара. Новаковић је у својој квалификационој групи заузео 6. место у времену 3 минута 53.514 секунди. За место у финалу Новаковић ће веслати сутра. И посада јуниорског двоседа на 1.000 метара такође је обезбедила место у полуфиналу. Вук Милетић и Никола Перак у својој квалификационој групи, с временом од 3 минута и 39.280 секунди заузели су 5. место које их је одвело у полуфинале. За место у борби за медаље Вук и Никола бориће се сутра.

Успешан дан за наш тим на шампионату у Румунији заокружила је Жељана Петровић у једноседу на 200 метара. Жељана је место у полуфиналу изборила заузимањем 2. места у својој квалификационој трци пошто је најкраћу деоницу извеслала за 43.785 секунди. Место у финалу Жељана ће покушати да избори сутра.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести