СП у кајаку у паракајаку: Стефановићу сребро виза за Токио

Српски кајакаш Страхиња Стефановић освојио је сребрну медаљу на Светском првенству у Сегедину, а уједно обезбедио и визу за Олимпијске игре у Токију.
strahinja stefanovic1
Фото: Strahinja Stefanović, foto: Nebojša Radović / KSS

Стефановић је у финалу једноседа на 200 метара, у веома узбудљивој трци у којој је о коначном пласману морао да одлучи фото финиш, остварио време 35.04 секунде, само 0.18 стотинки спорије од олимпијског шампиона, Британца Лијама Хита. Бронзана медаља припала је Шпанцу Карлосу Гаротеу.

О јачини трке најбоље говори податак да су сва деветорица финалиста кроз циљ прошла у размаку мањим од једне секунде, а да је разлика међу првом четворицом износила тачно пола секунде.

Наша представница у једноседу на 200 метара, Милица Старовић, финале у Сегедину завршила је на седмом месту, пошто је кроз циљ прошла у времену 41.91 секунд. С обзиром да у К1-200 квоту за Олимпијске игре на Светском првенству у Сегедину обара првих пет у финалу, Милица није изборила норму у тој дисциплини. Међутим, с обзиром да правила подразумевају да се норме поништавају уколико неко од такмичара избори норму у некој другој дисциплини и дистанци, постоји могућност да ће Старовићевој припасти норма у К1-200.

Титула шампионке света у К1-200 очекивано је припала Лиси Карингтон са Новог Зеланда (39.39), сребро је освојила Пољакиња Марта Валчикијевич (41.33), док се бронзом окитила Ема Јоргенсен (41.34).

Честитка Удовичића

Министар Вања Удовичић упутио је честитку кајакашу Страхињи Сефановићу за освојену сребрну медаљу на Светском првенству у Сегедину. 

“Честитам нашем Страхињи Стефановићу на освојеној сребрној медаљи на Светском првенству у Сегедину, чиме је још једном показао да је српски кајак у светском врху! Сигуран сам да је овај велики успех подстрек и мотив Страхињи, али и за све наше репрезентативце, и за олимпијска одличја! Такође, честитам целом стручном штабу и Кајакашком савезу Србије. Свака част!", наводи се у честитки министра Удовичића.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести