Шпановић: У Токију зенит моје каријере, бићу спремна

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је да ће Олимпијске игре у Токију да буду зенит њене каријере и да ће учинити све да буде спремна за "напад на злато".
Ivana spanovic
Фото: АСС

Шпановићева, која је због повреде пропустило Светско првенство у Дохи, истиче да је тренутно потпуно здрава и да су припреме за Токио већ почеле.

Повреда је прошла, а пре свега сам се одморила. Већ трећу недељу тренирам, немам никакав бол и врло сам оптимистична и срећна што сам назад на стази. Припреме за Токио су почеле, одбројавали смо 365 дана до квалификација у скоку у даљ, ми смо апсолутно и једино на то фокусирани, у принципу то би требало можда да буде зенит моје каријере и свега оног што сам радила претходних 20 година, рекла је Шпановићева Танјугу.

Она је додала да је срећна бог свега што долази и да је најбитније да сачува здравље.

”Свако у тиму зна свој део посла, сви имамо исти циљ апсолутно и урадићемо све што треба да се ја на том такмичењу појавим максимално спремна. Мотивације никад не мањка, тако да се радујем".

До Игара у Токију остало је још скоро девет месеци, а Шпановићева ће до тада бранити једно злато.

Имаћемо дворанско Светско првенство у Кини, у марту, браним титулу, после тога још пар митинга Дијамантске лиге и онда оно главно - Токио, поручила је 29. годишња Шпановићева.

Њој ће Игре у Токију бити четврте у каријери, а на претходним у Рију освојила је бронзану медаљу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести