Сребро за Србију на ЕП у бадминтону

ГНИЕЗНО: Репрезентација Србије у бадминтону у саставу Михајло Томић, Сергеј Лукић, Александар Јовичић, Сара Лончар, Анђела Витман и Нина Богдановић, освојила сребрну медаљу на Европском екипном првенству за играче до 17 година, које је одржано у пољском граду Гниезно.
badminton
Фото: pixabay.com

Главни тренер бадминтон репрезентација Србије Милан Барбир рекао је да је тим срећан због успеха, али да нема времена за славље јер предстоји броба за медаље у индивидуалном делу такмичења. 

Ово је свакако велика потврда да се српски бадминтон развија у сјајном правцу и мислим да ће додатно појачати самопоуздање, које је и пре овога било на високом нивоу, како играча тако и нас тренера. Хвала свим играчима на максималном залагању, дали су све од себе и верујем да је ово само добар замајац за све што нас очекује у ближој и даљој будућности. Наша снага је у посвећености, љубави, фанатичном раду и јединству. Од меча четвртфинала, када су нам се придружиле колеге и пријатељи из Србије, атмосфера на трибинама била је за памћење а наши такмичари су добили нови ветар у леђа. На крају смо остварили историјски резултат, рекао је Бабир, који са помоћним тренерима репрезентације Драганом Антићем и Николом Мијачићем, чини стручни штаб Србије на овом такмичењу.

На ЕП у Пољској почеле су борбе за одличја и у појединачној конкуренцији које ће трајати до 7. септембра, а српска репрезентација ће наступити у свим конкуренцијама.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести