Српски рвачи без норми за Токио

БУДИМПЕШТА: Српски рвачи Виктор Немеш, Зура Дауташхвили и Бобан Живановић нису успели да обезбеде олимпијске визе на турниру у Будимпешти.
Rvanje borilista u Spensu/Pokrajinska vlada
Фото: Ilustracija/ vojvodina.gov.rs

Како је саопштено, прву од две прилике да обезбеде пласман на Олимпијске игре кроз квалификационе турнире тројица репрезентативаца Србије у рвању грчко-римским стилом Виктор Немеш у категорији до 77 килограма, Зура Дауташхвили до 87 кг и Бобан Живановић до 130 кг нису искористили.

На турниру у Будимпешти најдаље је стигао Виктор Немеш који је после победа над Грком Преволаракисом и Литванцем Галкинасом поражен у четвртфиналу од Руса Александра Чекирина резултатом 3:1.

Зура Дауташхвили је 16 секунди пре краја остао без вођства против Руса Алирзаева И поражен је у осмини финала резултатом 5:4.

Бобан Живановић је елиминисан на самом старту такмичења, а уквалификацијама је бољи био Бугарин Радослав Георгиев 7:3.

Нову прилику, уједно и последњу да обезбеде место на Олимпијским играма у Токију, најбољи српски рвачи имаће на квалификационом турниру у Софији од 6. до 9. маја.

Србија већ има двојицу рвача који ће наступати у Токију у грчко-римском стилу, а то су Мате Немеш у категорији до 67 килограма и Микхеил Каџаја до 97 килограма.

На Играма у Токију наступиће и Стеван Мићић у категорији до 57 килограма слободним стилом.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести