СТОНОТЕНИСЕРКЕ НОВОГ САДА ТРИЈУМФАЛНЕ Важна победа на тешком гостовању У Француској

Стонотенисерке Новог Сада оствариле су важну победу на тешком гостовању у Француској у Топ 12 фази Лиге шампиона.
S
Фото: Р. Безег

Српске шампионке славиле су над домаћим Жуе ле Тур са 3:2 у мечу који је трајао три и по сата. Наш тим је до тријумфа предводила појачање из Хонг Конга, Ји Лок Лам,  која је остварила две победе. Најпре против кинескиње Ли Хе са 3:2 у сетовима, а онда и француске репрезентативке Ондри Зариф са 3:1. Капитенка Тијана Јокић додала је један поен пошто је савладала Нолвен Форт 3:1.

- Остварили смо значајну победу, рекао бих можда и једна од важнијих од када играмо Лигу шампиона. Савладати овакав тим, усред Француске, која је сигурно најјача лига у Европи, само по себи представља велику ствар. Хвала девојкама што су подржавала једна другу, па чак и онда када је Анета Максути изгубила, Иако је водила 9:5 у једном и 9:6 у другом сету, екипа је остала заједно и као један бодрила нашу Лам, која се борила за Нови Сад као да је много година члан екипе. То је та хемија о којој дуго говоримо и зашто је част бити део таквог клуба - рекао је тренер Новосађанки Слободан Стојанов.

СТК Нови Сад ће већ у суботу од 18 часова на Спенсу дочекати пољски Тарнобрзег, европског првака, а одлучујући меч за пролаз у четвртфинале Лиге шампиона је 4. децембра против француског Тура у Новом Саду.

Ј. Г.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести