СТРЕЛАЦ ДАМИР МИКЕЦ: Имамо светлу будућност

У новоустановљеном такмичењу, Лиги шампиона, у стрељаштву Србија није успела да дође до одличја. Међу четири најбоље нације које су се надметале ваздушним оружјем српски пиштољаши су се пласирали на четврту позицију.
s
Фото: Дамир Микец, фото: Foto: esc-shooting.org

Мало је недостајало да буде и другачије. Наш тим пиштољем у Будимпшети чинили су Дамир Микец, Димитрије Гргић, Зорана Аруновић и Бранкица Зарић. Србија је у мечу за бронзу изгубила од Италије са 3:0, а злато су освојили Немци који су са 3:0 победили Мађаре. Наши стрелци ваздушном пушком нису се пласирали на завршни турнир. Дамир Микец није успео да освоји још једно одличје у богатој каријери. Али, он и Зорана Аруновић су се од наших стрелаца већ пласирали на Олимпијске игре у Паризу, а ово такмичење је било једно од оних које су у склопу припрема за најважнију планетарну смотру следеће године.

- Пошто нас је корона пореметила и узела ону једну годину између Токија и Париза, сада нас од Олимпијских игара дели мање од годину дана, тако да смо ми већ почели са припремама. Ја сам сада и у спортској комисији у Светској стрељачкој федерациј, морам да кажем да имамо доста проблема. Наиме, стрелци неће бити у Паризу, већ 350 километара даље у једном селу где услови нису тако добри као што смо очекивали. Бићемо ван олимпијског села у војним касарнама. Сада се боримо за то да и стрељаштво и спортисти добију адекавтане услове. Сада сам и у тој причи, али акценат је наравно на такмичењима - каже Микец.

Следеће велико такмичење које га очекује је финални турнир у Дохи од 18. до 26. новембра, где наступају најбољи стрелци света у свим дисциплинама.

- Надам се да ћу у Дохи заокружити ову годину успешно. Следеће године крећемо са европским првенствима, светским куповима, а сва та такмичења биће у склопу припрема за Олимпијске игре.

Фото: Горан и Дамир Микец, фото: esc-shooting.org

Од млађих колега на које рачуна у будућности Дамир Микец је апострофирао Марка Ивановића, Лазара Ковачевића и Теодору Вукојевић, стрелце пушком који су младе наде.

- Нажалост у пиштољу за сада немамо некога на кога можемо да рачунамо. Не бих да улазим у то ко је за то крив, али ми је то некако болна рана. И мој брат Горан, мој тренер, и ја се трудимо да нађемо нове младе наде у пиштољу. Надам се да ће их бити у будућности. Верујем да Србија има светлу будућност и у стрељаштву и у спорту уопште, јер смо успешни у многим спортовима - закључио је Микец.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести