У ФОРМУЛИ ЈЕДАН НИШТА НОВО: Ферштапен на пол позицији у Бахреину пред прву трку сезоне

Возач Ред Була Макс Ферштапен стартоваће сутра, у суботу, са пол позиције на Великој награди Бахреина којом стартује овогодишњи шампионат Формуле 1, 75. у историји.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Darko Bandic)

Троструки светски шампион је на стази „Сакир“ уписао 33. пол позицију у каријери, кругом у времену од 1:29.179 минута. Холандски аутомобилиста се тако по броју тријумфа у квалификацијама изједначио са Џимом Кларком и Аленом Простом.

Ферштапену је најближи био Шарл Леклер у Ферарију, који је имао нешто више од две десетинке заостатка, док је трећи био возач Мерцедеса Џорџ Расел, који је био мање од десетинке даље. Британац је био под истрагом јер је у првом делу квалификација у једном тренутку возио превише споро, али је врло брзо после квалификација објављено да му остаје трећа позиција.

Иако је Макс у квалификацијама за прву трку сезоне наставио тамо где је стао током претходне, сама борба на стази „Сакир“ је била занимљива. Бранилац титуле је био поприлично убедљив, али је иза њега виђена велика борба у којој се истакао Леклер, док је Расел у самом финишу успео да победи Карлоса Саинса јуниора у другом Ферарију и другог возача Ред Була Серхија Переса.

Мексиканац, који је прошле године био најближи Ферштапену у квалификацијама у Бахреину, овога пута је био четири десетинке иза свог тимског колеге, а само пет хиљадитинки испред Фернанда Алонса у Астон Мартину. Седмо место заузео је возач Мекларена Ландо Норис, којег је следио тимски колега Оскар Пјастри, а најбољу десеторицу комплетирали су седмоструки светски шампион Луис Хамилтон и Нико Хилкенберг, који бани боје Хаса.

Прва трка нове сезоне вози се у суботу од 16 часова.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести