Велика награда Новог Сада: Учествују стрелци са три континента

Стрељачка дружина Нови Сад 1790 од сутра (22. августа) до недеље биће домаћин традиционалног турнира Велика награда Новог Сада.
streliste Novi Sad vazdusno oruzje
Фото: ССС

Пријављено је око 200 стрелаца из 14 држава са три континента – Европе, Азије и Африке. Своје представнике  на овом реномираном такмичењу имаће ове државе: Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Велика Британија, Мађарска, Индија, Литванија, Северна Македонија, Нигерија, Катар, Русија, Словенија, Шведска и Србија. Међу учесницима биће и велики број стрелаца из светског врха, освајачи олимпијских медаља и одличја на светским и континенталним првенствима.

Учествоваће готово сви српски сениорски и јуниорски репрезентативци, а за чланове нашег националног сениорског тима, као и за многе госте из иностранства, турнир у Новом Саду је последња провера пред Светски куп у Рио де Жанеиру, који почиње наредне седмице.

Првог дана су на програму појединачна такмичења ваздушним пиштољем и надметање миксева ваздушном пушком. Стрелци ваздушном пушком ће се другог дана борити за појединачне медаље, а на ватрену линију излазе и миксеви ваздушним пиштољем.

Учесници турнира се у суботу селе на новосадско стрелиште за малокалибарско оружје, где ће бити одржана такмичења последња два дана.       

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести