Веслачи Васић и Мачковић пети на Олимпијским играма

ТОКИО: Српски веслачи Милош Васић и Мартин Мачковић освојили су данас пето место у двојцу без кормилара на Олимпијским играма у Токију.
Martin Mackovic i Milos Vasic
Фото: Мартин Мачковић и Милош Васић, фото: ВСС

Васић и Мачковић остварили су време 6:22, 34.

Злато је припало Хрватима браћи Синковић - 6:15.29.

Васић: После свега што смо прошли - пето место успех

„Ово је огроман успех, после свега што смо прошли и 14 дана у карантину, рекао је српски веслач Милош Васић, након што је заједно са Мартином Мачковићем освојио пето место у финалу двојца без кормилара на Олимпијским играма у Токију.

"Остаје велика жал, сви увек желе медаљу на Олимпијским играма, ми смо је желели највише, али треба бити реалан после свега што се дешавало. Успели смо да се "дигнемо" после свега, али не и да се опоравимо после јучцрашње боље трке у полуфиналу", рекао је Васић српским извештачима у Токију.

Он је додао да је иза њега и Мачковића тешка година што се сто се тиче функционисања у Савезу и клубу.

"Хвала Божидар Маљковићу и Вањи Удовичићу што су нам помогли да се одвојимо од Савеза од кога нисмо имали подршку и да нам Никола Стојић постане тренер. Наравно, и уз помоћ Ђорђа Вишацког освојили смо европску медаљу, ушли у финале на ОИ после 17 година за веслање. Идемо даље, настављамо да радимо, Париз је већ за три године", поручио је Васић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести