ВН Ајфела: 91. победа Хамилтона

На трци за ВН Ајфела победио је Луис Хамилтон. Британац се тако на вечној листи изједнаћио по броју победа са Михаелом Шумахером – по 91.
hamilton
Фото: FoNet

Луис Хамилтон је почео трку као други, а завршио је као први јер је његов тимски колега морао да одустане због проблема са болидом. На подијум су се попели и Макс Ферстапен који је у свом Ред Булу био фантастичан и био други, док је трећи био Данијел Рикардо у Реноу и то је био његов први подијум у француском тиму.

На овој трци је био велики број одустајања: после Ботаса испали су Албон, Расел, Окон и Ландо Норис. Норис је био међу 5 најбржих возача, али је остао без снаге и морао да повуче болид упркос великом труду.

Перес је био феноменалан и завршио трку као четврти, мучио је Рикарда у неколико наврата и покушавао да се домогне места које води на победничко постоље, али ће морати да се задовољи 4. позицијом.

Карлос Сајнц је остао у бодовима и освојио високо 5. место које ће у неку руку компензовати испадање тимског колеге, док је 6. био сјајни Пјер Гасли, а иза иду Шарл Леклер, Нико Хилкенберг, Роман Грожан и на десетој позицији остао је Ђовинаци.

Себастијан Фетел је остао без бодова. Он је рано имао проблем са пнеуматицима, покушао да га реши тврдим сетом пнеуматика, али је ипак ово била још једна лоша трка за будућег возача Астон Мартина.

Најбржи круг трке на крају је остварио Макс Ферстапен, који ће са собом понети бод намењен возачу са најбољим временом.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести