Аркус лига Србије: Лисица предводио Кикинђане до победе

Дерби 6. кола Аркус лиге Србије, одигран на паркету кикиндске хале Језеро, између Кикинде Гриндекса и Пролетера из Зрењанина завршен је победом домаћина 29:27.
lisica-milan-4-foto-j.-lakic
Фото: J. Lakić/Lisica Milan sa loptom

Ваља истаћи да је ово први сусрет у елитној лиги ова два ривала после скоро две деценије.

Домаћину је ово био четврти меч ове јесени пред домаћим навијачима, али је био специфичан у односу на претходне јер су мегдан поделили Банаћани, традиционално добри пријатељи. Веома мотивисани ривали,приближног квалитета, до 13. минута игралу су гол за гол, да би тада Кикинђани за само четири минута постигли пет голова  и повели са 12:7. Домаћи навијачи су умели да се радују сјајној партији својих љубимаца који су повели чак са седам голова, да би Зрењанинци успели до одмора да смање на минус пет.

И у настваку утакмице играо се леп и занимљив рукомет, с тим што домаћин није попуштао и имао сталну предност од четири пет голова, а у том периоди блистао је на голу Славко Мишков и већину  удараца зрењанинских бомбардера заустваљао, што је и пресудило победника.  Око 800 навијача, међу којима и педесетак из Зрењанина, бурним аплаузом наградили су актере дербија за лепу и фер игру. Стручни жири за најбољег играча прогласио је домаћег снајперисту, деветостругог стрелца  Милана Лисицу. Поред њега, у победничкој екипи истакао се Александар Куртеш са седам голова, Милан Потпара са пет, као и голман Славко Мишков. У екипи Пролетера најбољи стрелац био је Алекса Гаћиновић са седам голова, док је Урош Елезовић постигао пет, а похвалу заслужује и голман Марко Гаћиновић. Тим Кикинде у овом сусрету са тренерске клупе предводио је Владимир Митрески, уместо Горана Куртеше.      

Кикинда Гриндекс–Пролетер 29:27 (17:12)

КИКИНДА: СЦ Језеро, гледалаца: 800, судије: Ђокић и Благојевић (Јагодина). Седмерци: Кикинда Гриндекс 3 (2), Пролетер 1 (1). Искључења: Кикинда Гриндекс 12, а Пролетер 10 минута.

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Ковачевић (3 одбране), Дукатаров, Лисица 9 (2), Голић, Кењало 1, Куртеш 7, Павлов, Потпара 5, Мишков (13 одбрана), Врговић 3, Панић, Трумбеташ 3, Косановић, Комарек 1.

ПРОЛЕТЕР: Шару, Елезовић 5 (1), Илијин 3, Тодоров, М. Гаћиновић (10 одбрана), Тошков, А. Гаћиновић 7, Рнић 4, С. Терзић, Ф. Терзић, Кривошија, Мирић 4, Канижај 1, Радовић 3, Карлаш, Кнежевић (4 одбране, седмерац).

М. Секулић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести