Аркус лига: Туча засенила сјајан рукомет

Рукометаши Војводине савладали су београдски Партизан у првом мечу финала Аркус лиге.
Дневник/В. Фифа
Фото: Дневник/В. Фифа

После велике борбе, неколико прекида, безброј искључења и продужетка десетоструки шампиони Србије су показали више и заслужено уписали победу.

Новосађани су боље зашочели први финални окршај. Фран Лучин је био сигуран на голу, два Миљана, Вуковљак и Пушица играли су одлично у одбрани, исто тако добео функцинисао је и напад Војводине који су предводили Живан Пешић и Грегор Оцвирк. Након 10 минута резултат је био 5:2. Мучили су се Београђани организацији напада и једино је репрезентативац Србије Урош Којадиновић проналазио пут до гола домаћих. Разиграли су се убрзо и остали пулени Дарија Кржеља, па су ухватили прикључак и имали минималан заостатак. Уследио је поново сјајан период домаћих који су након сјајне одбране брзо отварали контре и након 20. Минута игре имали су четири гола више од Партизана (9:5). У 25. минуту при резултату 12:6 рукомет  је био у другом плану. Након грубог прекршаја играча Партизана Вука Лазовић над Мохамедом Азизом избила је туча у којој су учествовали малтене сви актери утакмице. Бацио је овај инцидент сенку на одличну утакмицу, а након тога је уследио и фестивал искључења. Поред Вука Лазовић и Борис Радивојевић је искључен са утакмице. У финишу полувремена десила се несвакидшња ситуација да је Партизан на терену имао два играча и голмана.

Фото: Дневник/В. Фифа

У наставку сусрета наставило се са искључењима на обе стране, играло се жустро, мушки и било је јасно да су оба тима спремна да ураде све за победу. Војводину је у другом полувремену са клупе водио Драган Кукић. У уводним минутима играло се гол за гол. Добро су се сналазили Београђани у тренуцима када је Војводина имала играча мање и успели су да смање заостатак. Направио је неколико грешака организатор игре бело-црвених Борис Пуховски, али гости зо нису искористили, па су и даље били најмање три гола у заостатку. Пред последњих 10 минута чувар мреже Војводине Фран Лучин одбранио је ударац капитена Партизана Николе Зечевића, али га је у паду закачио и повредио му око, за шта је санкционисан црвеним картоном. Лучин је до тог тренутка уписао девет одбрана. Успели су бело-црвени да одговоре на све претње Партизана, али су храбри Београђани направили серију погодака и изборили продужетак.

Фото: Дневник/В. Фифа

У првом продужетку боље су се снашли домаћи који су постизали поготке и трошили време, док су гости правили много техничких грешака. Сломила је Војводина отпор Партизана и након 70 велике борбе уписали су победу у првом мечу финала плеј-офа Аркус лиге.

Фото: Дневник/В. Фифа

Други меч финала игра се 24. маја од 18 сати у Београду, док је евентуална трећа утакмица заказана за 8. јун у Новом Саду.

Војводина - Партизан 32:28 (29:27, 26:26, 17:10)

НОВИ САДСЦ Слана бара, гледалаца 1000. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 9 (6), Партизан 6 (5). Искључења: Војводина 22, Партизан 18 минута. Црвени картони: Грегор Оцвирк у 25. и Фран Лучин 47. минуту (Војводина), Вук Лазовић у 25. минуту (Партизан). Плави картони: Борис Ројевић (Војводина), а Борис Радивојевић и Петар Жујовић (Партизан).

ВОЈВОДИНАЛучин (9 одбрана), Васић 4 (1), Милић, Оцвирк 4 (2), Вуковљак, Азиз 6, Драшко, Миленковић, Пушица, Рађеновић 6, Пешић 1, Томић 1, Куртеш, Роган 4, Перовић (1 одбрана), Пуховски 6 (2).

ПАРТИЗАН: Михајлов, Јовић 5, Шотић 1, Лазовић, Весковић, Радивојевић, Варга, Миловановић, Чекић, Трнавац 1 (6 одбрана, 2 седмерца), Којадиновић 7 (2), Зечевић 5 (2), Мићић 2 (1), Поповић 1, Лазић, Петрић 6.

В. Г.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести