Бараж за СП рукометашица: Фантастична игра Српкиња

ЗРЕЊАНИН: Рукометашице Србије убедљивом, величанственом победом над Пољском прославиле су се у првом мечу баража за одлазак на СП 2020. године у Јапану.
rukometasice
Фото: rss.org.rs

Ношене на крилима публике, Српкиње су пружиле сјајну партију и уз одлично вођење са клупе налазе се надомак остварења циља. Реванш меч 6. јуна у Пољској, уз овакву одавно невиђену игру, као и 14 голова предности не би требало да представља препреку нашим девојкама.

Добро су отвориле утакмицу рукометашице Србије, где су све карте бациле на одбрану, која је функционисала беспрекорно. То је утицало да дођемо брзо до предности од четири гола (5:1), које су Српкиње током првог дела повећале и до седам голова (11:7) у 22. минуту. Мрежу Пољакиња са три везана гола начела је Јована Стоиљковић, нерешива енигма за гошће позиције десног бека. Друштво су јој правиле Јелена Лавко и Сања Радосављевић разбијајући монотонију на листи стрелаца у редовима Србије.

Српску репрезентацију већ у 3. минуту задесио је пех када су судијнице из Русије, чини се престрого, дале црвени картон нашем голману Кристини Граовац, која је на десетак метара од гола спречила полуконтру Пољакињама. Како се ближио крај првог полувремена помало је попуштала концентрација наших дама, Пољакиње су то зналачки искористиле и четири минуте пре одласка на одмор заостатак свеле на свега три гола (13:10). Међутим, селектор Обрадовић је у фази напада уводио Лишчевићеву, која је наставила да решета мрежу Пољакиња тамо где је стала Стоиљковићева.

Српкиње су појачале одбрану, а и напад је добио бољу физиономију, тако да Пољакиње нису знале шта их је снашло. Јелена Лавко, Кристина Лишчевић, Слађана Поп Лазић и Катарина Крпеж тукле су из свих оружја, па је предност у 42. минуту износило 13 голова (26:13). Када су Крпеж и Лишчевић из цепелина постигли гол Кристална дворана је прокључала. Пољакиње нису више знале ни где су ни с ким играју, тако да су рукометашице Србије без већих проблема окончали први меч баража за СП.

Ј. Галић

Србија - Пољска 33:19 (17:11)

ЗРЕЊАНИН: Кристална дворана, гледалаца: 2.500, судије: Алпаидзе и Березкина (Русија), седмерци: Србија 3 (2), Пољска 8(5), искључења: Србија 6, Пољска 6 минута. Црвени картон: Граовац (Србија) у 3. минуту.

СРБИЈА: Радосављевић 3, Крпеж Шлезак 5 (1), Милојевић, Штевин 1, Лавко 6, Ковачевић, Ј. Агбаба, Николић, Рисовић 1 (11 одбрана, 2 седмерца), Т. Радојевић 1, Поп Лазић 2, Д. Радојевић, Митровић, Стоиљковић 8, Лишчевић 6 (1), Граовац.

ПОЉСКА: Виертелак, Букларевич, Лабуда, Кобилинска 1, Гавлик (2 одбране), Кудлач Глоц, Јанишевска 1, Плачек (5 одбрана, 1 седмерац), Зих 4, Росиак 2, Волошик 1, Матушчик 2, Новицка, Шаравага 1, Аћрук 7 (5), Собиећ 1.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести