ДЕРБИ Ф ГРУПЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ ПРИПАО ДАНЦИМА Воша и Силкеборг с два бода у другу фазу такмичења

(Од нашег специјалног извештача) СИЛКЕБОРГ: Две најбоље екипе Ф групе Лиге Европе, новосадска Војводина и дански Силкеборг, и пре ове утакмице у Данској обезбедили су пласман међу 16 најбољих екипа у другом по рангу европском клупском такмичењу.
в
Фото: Flemming Heiberg

Њихов дерби у Јиск арени, где је победила домаћа екипа, разрешила је све дилеме ко ће с колико бодова да иде у другу фазу такмичења. Војводина и Силкеборг у главну рунду преносе по два бода, колико и екипе из Е групе немачки Фленсбург и швајцарски Кадетен с којима ће се укрстити.

Рукометаши Војводине већ у првом међусобном дуелу са Силкеборгом у Новом Саду приредили су пријатно изненађење победивши 29:28. Нажалост, Данци у реваншу нису могли да осете Вошин квалитет на који је утицало неколико разлога. За разлику од првог сусрета у Српској Атини, Војводина је због повреда сада била ослабљена неиграњем двојице врсних бекова Оцвирка и Милића. И не само то, Новосађани су претходна два дана провели у путу. На мегдан Данцима изашли су малтене из аутобуса, после путешествија од 28 сати, због снежног невремена остали су заробљени у Франкфурту, а потпуно другом маршрутом стигли три сата пред почетак сусрета. Тако да нису одрадили ниједан тренинг, већ су терен осетили када су изашли на загревање.

Очито, све је то оставило много трага на игру Новосађана, срећом само у првих 10-ак минута. Чини се да је тада до изражаја дошао балкански менталитет, стиснули су зубе и показали да су најјачи када је најтеже. Изузетно покретљивом игром у одбрани 6-0, са дубоким изласцима на позицијама „2-5“, односно „3-4“, Војводина је знатно отежала дистрибуцију лопте домаћину. То Новосађани, иначе, нису успевали у првих 10-ак минута када су Данци стекли пет голова предности (9:4), где је Богојевић имао шест отворених шутева и пет погодака, па је Лучин био немоћан.

После тајм-аута Бориса Ројевића и увођењем на гол Трнавца, који је везао четири одбране и дао саиграчима нову енергију, Војводина је потпуно преокренула резултат и са минус пет голова дошла на „+1“ (10:9). У том периоду рукометаши Војводине, предвођени Пуховским, брзо су „вукли“ темпо до зоне, где су успоравали игру и натерали Данце на прљаве стартове, па су добили брзо чак четири искључења. Онога тренутка када су домаћини спустили зону како би онемогућили Вошине пивоте, тада је до изражаја дошао Азиз и одличним шутевима „цепао“ мрежу Силкеборга. Војводина је одмор дочекала с голом предности (14:13).

У наставку се догодило оно чега смо се сви прибојавали. Војводину је стигао умор, губили су концентрацију. Голман Трнавац је био поново на високом нивоу, играчи су успевали да све ураде како ваља али код избора шута и одређених решења виделе су се последице 28-часовног пута. Дефинитивно Данци нису се показали као квалитетнија екипа, остаје жал што Војводина није успела да бар освоји бод и тако са највише бодова прође у главну фазу. А има квалитет за то.

Силкеборг – Војводина 26:22 (13:14)

СИЛКЕБОРГ: Јиск арена, гледалаца: 1.876. Судије: Данијел и Роберто Акото Мартинс (Португалија). Седмерци: Силкеборг 2(2), Војводина 3(2). Искључења: Силкеборг 8, Војводина 6 минута.

СИЛКЕБОРГ: Халкбак 1, Илсо, Болдсен 3, Лауге 3(2), Лингард 2, Ловквист (11 одбрана), Фриден 6, Тофт, Богојевић 8, П. Кристенсен 2, М. Кристенсен, Бјеринг, Солстад 1, Кнудсен, Санд.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Шијан, Воркапић 3 (2), Вуковљак, Азиз 3, Ратковић, Трнавац 1 (11 одбрана), Миленковић, Сунајко, Пушица, Рађеновић 1, Пешић 1, Томић 2, Роган 3, Голубовић 2, Пуховски 6.

Јово Галић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести