Ђерона: Атмосфера у тиму одлична, веома сам задовољан

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона био је задовољан издањем тима на приајтељским мечевима против Северне Македоније.
toni_djerona_
Фото: Рукометни савез Србије

Комбиновани састав Србије, који је тренирао током недеље у Старој Пазово, остварио је две победе против Македонаца у контролним утакмицама у Нишу.

"Атмосфера у тиму је одлична, остаје жал што није било публике у Нишу. Тренирали смо током недеље у Старој Пазови и ове две пријатељске утакмице су нам пружиле прилику да то што смо радили пренесемо на утакмице. Постоје ствари којима сам задовољан, има ствари на којима још треба да се ради и које треба да се усавршавају, али може се рећи када се подвуче црта да сам веома задовољан", рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза Србије.

Желимо да имамо "дугачку клупу", да имамо велики број играча који могу да конкуришу за тим, истакао је селектор.

"Такође мислим да је веома важно искуство за све играче који су по први пут имали прилике да заиграју за национални тим овог викенда. То је веома важно и са садашњост и за будућност. Била је ово дуга и тешка сезона, следи нам одмор, па све по реду - праћење играча и прављење планова за наредно окупљање у октобру", закључио је Ђерона.

Вања Илић се осврнуо на провере против Македоније:

Фото: РСС

- Утакмице против Северне Македоније која је дошла у изузетно младом саставу нису биле ни мало  наивне. Момци који су дошли су били веома мотивисани да се докажу новом селектору и веома радује да се види да има доста квалитетних играча на Балкану. Ми смо такође у неком измењеном саставу покушали да искористимо прилику да време проведемо квалитетно, да се уиграмо што боље можемо. Као што сви знају, нама је време највећи противник јер га најмање имамо да се уиграмо. И сада смо без неких играча који ће вероватно бити у конкуренцији за Европско првенство, али уигравамо више играча како бисмо имали што већу ротацију и мислим да смо кроз ове две утакмице показали да имамо доста квалитетних играча и да можемо да рачунамо на њих. Мислим да и селектор може бити задовољан нашим партијама и игром. Право богатство је имати 30 играча у ротацији који подједнако могу да допринесу репрезентацији.

Вања Илић је још једном нагласио добру атмосферу која влада у редовима репрезентације:

- Ја увек потенцирам да смо ми једна велика фамилија и сигуран сам да је увек утисак "нових" играча да се осећа као да је десет година овде,а не десет дана и стварно се трудимо да свако ко дође да се осећа као да је ту дуго и да нема разлика међу нама. Мислим да смо сви као једно и мислим да то успевамо да пребацимо на терен и да публика то види, па да нас они гурају још више. Стварно радимо један добар посао и адам се да ћемо кроз годину, две, три дана успети да вратимо Србију тамо где је била. Свакако ништа не може да се уради преко ноћи, али мислим да смо на правом путу да вратимо Србију тамо где припада.

Млади Лука Кривокапић је показао сигурност у свом дебију на голу репрезентације Србије:

Фото: РСС

- Дао сам све од себе. Хтео сам да покажем тренеру и играчима шта знам и баш ми је драго.Мало сам имао трему јер нисам знао шта да очекујем, али стварно су ме сви добро прихватили, сви су био веома љубазни, пуно су ми помогли и осећао сам се као да сам са њима дуго времена, а не само ових недељу дана које смо провели заједно.
Веома сам поносан на себе и наравно носити дрес Србије је јако велика част. Осећао сам се добро због екипе, па мислим да сам то и пренео на терен, закључио је Кривокапић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести