Ђерона изабрао орлове за Квалификације

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије, Тони Ђерона, објавио је списак играча на које рачуна у дуелима са Француском (5. јануар Зрењанин – 9. јануар Кретеј) и Грчком (13. јануар - Зрењанин) у оквиру квалификација за Европско првенство 2022. године у Мађарској и Словачкој.
toni djerona
Фото: Youtube Printscreen

Окупљање је заказано за 27. децембар у центру ФСС у Старој Пазови.

- Све време држимо састанке стручног штаба на којима пратимо форму играча и дискутујемо о њиховим квалитетима. Ситуација у којој живимо донела нам је изазове са којима морамо да се носимо. Из породичних разлога на овом окупљању бићемо без Немање Зеленовића, браће Илић и Марка Вујина. Имамо разумевања за то. Из тог разлога направићемо ширу групу играча, да имамо разне опције, а и видимо неке младе играче попут Додића, Петрића и Поповића који игра добро у Чургу. Идеја је та да се комплетирамо после Нове године доласком играча из Веспрема, који ће учествовати на финалу Лиге шампиона и изаберемо 18 играча – рекао је Ђерона.

Према његовим речима, у договору са доктором, још увек размишља како да омогући играчима да виде своје фамилије током празника.

- Видећемо да ли је то изводљиво. Битно је да будемо заједно, ово ће бити наша прва акција и верујте, једва чекам да радим са играчима на тренингу. Дужи временски период разговарамо, гледамо видео материјале, али терен је нешто друго. Надам се да ћемо први тренинг имати 28. децембра.

Прво ће да уследи двомеч са галским петловима.

- Француска има сличних проблема. Из тих разлога оформили су ширу групу играча, убацили неке млађе, биће их 23-24. Имају доста играча на финалу ЛШ тако да ће се и они касније комплетирати. Када играш против Француске небитно је ко је на терену насупрот тебе, јер знаш да је то озбиљна, супер квалитетна екипа. И тамо ће ова акција бити први посао за новог селектора Жила. Гледали смо њихове мечеве са прошлог ЕП, а и познајемо играче који играју у тамошњој лиги. Играју јако у одбрани и трче пуно. Сталној су у највећој брзини.

Грци су већ две недеље у Кампу.

- Недостају им играчи који играју у иностранству. Очекује нас тешка утакмица. Они увек на терену дају 100 одсто. Надам се да ћемо јануарску акцију закључити са неким бодовима који ће нам трасирати пут ка ЕП 2022 – јасан је Тони Ђерона.

Ј. Г.

Састав

На спи­ску се­лек­то­ра Ђе­ро­не на­ла­зе се - гол­ма­ни: То­дор Јан­дрић (ППД За­греб), Вла­ди­мир Цу­па­ра (Ве­спрем), Де­јан Ми­ло­са­вљев (Бер­лин) и Ми­лан Бо­ме­штар (Ме­та­ло­пла­сти­ка). Ле­ва кри­ла: Ми­лош Гро­зда­нић (Ко­бург) и Младен Шо­тић (Вој­во­ди­на). Пи­во­ти: Ми­јај­ло Мар­се­нић (Бер­лин), Жи­ван Пешић (Нек­се), Вук Ми­лен­ко­вић (Сло­вен Гра­дец) и Иван По­по­вић (Чур­го). Десна кри­ла: Ву­ка­шин Вор­ка­пић (Ме­та­ло­пла­сти­ка) и Бог­дан Ра­ди­во­је­вић (Мол Пик Се­гед). Бе­ко­ви: Ми­љан Ву­ко­вљак (Вој­во­ди­на), Или­ја Абу­то­вић (Рај Не­кер Ле­вен), Не­ма­ња Об­ра­до­вић (ППД За­греб), Пе­тар Ђор­ђић (Бен­фи­ка), Ла­зар Ку­кић (Бен­фи­ка), Алек­са Ко­ла­ко­вић (Сан Ра­фаел), Пе­тар Не­на­дић (Ве­спрем), Јо­ви­ца Ни­ко­лић (Вој­во­ди­на), Сте­фан Пе­трић (Пар­ти­зан), Сте­фан До­дић (Ме­та­лург), Ми­лан Ми­лић (Нант) и Ми­лош Ор­бо­вић (Мо­тор).

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести